parkinnn

Eğitim

Minik kitapseverler testten geçti

Kocaeli Kitap Fuarında spor ölçüm aletleriyle minik kitapseverlerin spora yatkınlığı ölçüldü

18 Mayıs 2016 Saat: 12:38
Minik kitapseverler testten geçti
Minik kitapseverler testten geçti

Kocaeli Kitap Fuarı’nda kurduğu stantla Ücretsiz Spor Okulları, Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları ve Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nin tanıtımını yapan Spor Şube Müdürlüğü, standında ziyaretçilerin spora yatkınlığını ölçüyor. Büyükşehir Belediyesi Vinsan tesislerinde hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından projelendirilen Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nden getirilen özel aletlerle stantta ziyaretçilerin boy, kilo ve refleksleri ölçülüyor.

 

ÖLÇÜM SONUCU DOĞRU BRANŞA YÖNLENDİRİLİYOR

 

ÜCRETSİZ SPOR ÖZEL YETENEK KURSLARI KAZANDIRIYOR

Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün geçen yıl başlattığı ve çok sayıda gence spor özel yetenek sınavlarıyla lise ve üniversite kapılarını açan Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kurslarının tanıtımı yapılıyor. Kurslardan şu an için 15 ile 28 yaş arasında 120 öğrenci faydalanıyor. Kursların başvuruları ise devam ediyor. Öğrenciler; Spor Lisesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Askeri Okulların, haziran ve eylül aylarında yapılacak sınavlarına girecek.

 

ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI BÜYÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak hizmet veren Spor Okulları Kocaeli’nin 12 ilçesinde, haftanın her günü ve 31 spor tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Ücretsiz Spor Okulları’ndan 6-12 yaş arasındaki çocuklar yararlanıyor. Ücretsiz Spor Okullarında, voleybol, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, yüzme, buz sporları ve cimnastik branşlarının eğitimi veriliyor. Spor Okullarında öğrenci sayısı 11 bine yaklaştı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑