parkinnn

Eğitim

Muhammet Öztürk, eğitimde 'müfredat'a dikkat çekti

Sömestri tatilinin bitmesiyle yeniden sınıflarına kavuşan öğrencilere başarılar dileyen DDC Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, '' Daha sağlıklı ve verimli eğitimin gerçekleşmesi için, müfredatta değişikliklere gidilmeli.'' dedi.

11 Eylül 2023 Saat: 22:00
Muhammet Öztürk, eğitimde müfredata dikkat çekti
Muhammet Öztürk, eğitimde 'müfredat'a dikkat çekti

ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI YAPTI: OKUYUN
Resmi verilere göre, Türkiye'de 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmenin ders başı yaptığı 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında, öğrencilere çağrı da yapan iş insanı Muhammet Öztürk, '' Sevgili çocuklarımız, gençlerimiz okuyun, mutlaka okuyun ve anlayın.'' dedi.
ÖĞRENCİNİN YETENEĞİ ÖNE ÇIKARILMALI
DDC Şirketler Grubu Başkanı Muhammet Öztürk, kendisin de üç üniversite bitirdiğine dikkat çekerken, '' Ülkemize ve ailemize katkı sunmanın yolu eğitimden geçer. Özellikle temelden çocuklarımızı eğitime sıcak tutacak proğramlar hayata geçirilmeli. Mantıklı eğitim başarıyı getirir. Dolaysıyla eğitim ve öğretimin klavuzu olan müfredatta ; daha çağdaş, daha yalın ve çocuklarımızı yormayan dil kullanılmalı, ders kitapları buna göre hazırlanmalıdır. Ayrıca ne olduğu kavram ve kelimeler çıkarılmalıdır. Çocuklarımızın yetenek ve becerilerini öne çıkaracak dersler uygulanmalıdır'' şeklinde konuştu.
ÖĞRETMEN, İNŞAATTA ÇALIŞMAMALI
İlk ve orta öğrenimde görev yapan öğretmenlerin sorunlarına da değinen Muhammet Öztürk, öğretmenin gelir seviyesinin iyleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öztürk, ''Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı ivedilikle öğrencilerle buluşmalı, öğretmen olmuş insan inşaatlarda çalışmamalı.'' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑