parkinnn

Güncel

ÖĞÜT, REHİNELERLE İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI İÇİN BAŞVURDU

GÖLGE-CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, IŞİD tarafından Halep’te bulunan ve Türkiye’nin toprağı olarak kabul edilen Süleyman Şah  ile iki askerin yattığı türbenin 49 rehine karşılığında  kendilerine verilmesi talebinin doğru

27 Ağustos 2014 Saat: 12:15
ÖĞÜT, REHİNELERLE İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI İÇİN BAŞVURDU
ÖĞÜT, REHİNELERLE İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI İÇİN BAŞVURDU

GÖLGE-CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, IŞİD tarafından Halep’te bulunan ve Türkiye’nin toprağı olarak kabul edilen Süleyman Şah  ile iki askerin yattığı türbenin 49 rehine karşılığında  kendilerine verilmesi talebinin doğru olup olmadığını araştırmak üzere bir komisyon kurulması ve rehinelerin kurtarılması için girişimlerde bulunulması için meclis araştırma önergesi verdi.

ANAYASANIN 98. İÇTÜZÜĞÜN 104. VE 105. MADDELERİ

CHP’li vekil Öğüt, “49 Vatandaşımızın kurtarılması için girişimlerde bulunmak, Kamuoyunu bilgilendirilmesi ve, tedirginliğin giderilebilmesi,  Süleyman Şah Türbesinde  yaşanan sıkıntıların yerinde  tespiti için Anayasamızın 98. İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim”dedi.

 Öğüt Meclis başkanlığına sunduğu araştırma önergesinde şu görüşlere yer verdi:  “Kuzey Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği kanlı eylemlerle tüm dünyanın tepkisini çeken Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), yaklaşık iki buçuk ay önce Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’ndaki 49 vatandaşımız rehin almıştır. Rehinelerin serbest bırakılması karşılığında 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk askerlerinin çekilmesini istediği haberleri medya aracılığıyla kamuoyunda tedirginlik yaratmıştır.

İŞİD GÖZÜNÜ BURAYA DİKMİŞ

Daha önce, rehineler karşılığında Türkiye’den para, silah talebinde bulunan IŞİD, bu kez gözünü, Ülkemizin  kendi sınırları dışındaki tek toprağı olan, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ne diktiği iddia edilmiştir. Caberkalesi, Süleyman Şah Türbesi ve Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun bulunduğu arazi, Türkiye’nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçasıdır.

ASKERLERİMİZCE KORUNMAKTADIR

Sözkonusu bölge Halep’te yer almakta ve Türbede, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu, ilk padişahı Osman Gazi’nin dedesi,Ertuğrul Gazi’nin babası olan Süleyman Şah’ın ve iki askerinin mezarları bulunmaktadır. 20. Zırhlı Tugayı 3. Hudut Alay Komutanlığı Hudut Taburuna bağlı askerler tarafından korunan türbe, Ankara Antlaşması ve Lozan Antlaşması gereğince Caber Kalesi ve türbe müştemilâtı ile beraber Türkiye toprağı olarak kabul edilmiştir. Türkiye bugüne kadar toprağını bayrağını çekerek ve muhafız bulundurarak korumuştur. Her taşında şehitlerimizin kanı bulunan türbemizin bazı basın organlarında İŞİD örgütüne verileceği haberleri ülkemizde çok büyük üzüntü ve kaygı yaratmıştır.

 MECLİS ARAİTIRMA KOMİSYONU

 49 Vatandaşımızın kurtarılması için girişimlerde bulunmak, Kamuoyunu bilgilendirilmesi ve, tedirginliğin giderilebilmesi,  Süleyman Şah Türbesinde  yaşanan sıkıntıların yerinde  tespiti için Anayasamızın 98. İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑