parkinnn

Güncel

Önder Çiftçiler Sertifikaları Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kandıra Gıda İhtisas ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin organize ettiği Sertifika Programı ve Süt Toplama Merkezi’nin açılışı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Kara

3 Şubat 2014 Saat: 13:07
Önder Çiftçiler Sertifikaları Aldı
Önder Çiftçiler Sertifikaları Aldı

120 KİŞİYE SERTİFİKA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen tarımsal kalkınma projesi kapsamında düzenlenen ve iki hafta boyunca süren Bitkisel Ürün Yetiştiriciliği ve Hayvancılık Kursu sertifika programı kapsamında verilen eğitimler çerçevesinde 120 katılımcıya sertifikaları Başkan Karaosmanoğlu tarafından verildi.Kandıra’nın Kocakaymaz Köyü’ndeki Tarımsal Kooperatif ve Süt Toplama Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Üreten insan makbul insandır. Köylümüz üretecek biz de üretmelerine yardımcı olacağız’’ dedi.

 

AVRUPA’NIN EN GÜZEL KÖYLERİ

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Eskiden kente göçle birlikte köylerimiz boşalıyor, ıssız bir alan haline geliyordu. Şimdi ise yaptığımız yatırımlar sayesinde köylerimiz vatandaşlarımıza daha cazip gelmeye başladı. Köylerimizin yapısını bozmadan geliştirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında Avrupa’nın en güzel köylerine sahip olmak’’ ifadesini kullandı. Ayrıca kooperatif başkanı Erol Ölmez tarafından katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na plaket takdim edildi. 

 

ÖNDER ÇİFTÇİLER BELİRLENDİ

Eğitim kapsamında programa katılan çiftçiler arasından her biri kendi bölümlerinde uzman besi sığır yetiştiricisi Sedat Aktaş, hindi yetiştiricisi Fatma Şerif Akgül, örtü altı yetiştiricisi Burhan Kocatürk, meyve yetiştiricisi Musa Demir, sebze yetiştiricisi Ahmet Özden, koyun yetiştiricisi İsmail Dogrul, yem bitkileri yetiştiricisi Burhan Yıldırım, etlik piliç yetiştiricisi İsmail Akdağ, kooperatif tarafından ‘Önder Çiftçi’  seçildi. Öder Çiftçilere ödülleri Başkan Karaosmanoğlu ve Özen tarafından takdim edildi. Öte yandan hindi yetiştiricisi Akgül, Başkan Karaosmanoğlu’na hindi hediye etti.

 

DÜĞMEYE BAŞKAN BASTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarıma destek projeleri kapsamında eski okul binasının köy halkının talebiyle restore edilmesi ile ortaya çıkan Bitkisel Ürün Yetiştiriciliği ve Hayvancılı Kursu’nun yanı sıra hizmete açılan Tarımsal Kooperatif ve Süt Toplama Merkezi, köy halkına tarım alanında önemli bir destek sağlıyor. Ürünleri buradaki depolarda toplayan köy halkı, elde ettikleri sütleri de süt tankına dolduruyor. Süt tankına yanaşan süt aracı sütü alarak, dağıtımını yapıyor. Bu konuda oldukça rahat eden köy halkı modern tarımın imkanlarını sunduğu için Büyükşehir’e teşekkür ediyor.

Başkan Karaosmanoğlu, Tarımsal Kalkınma Projesi kapsamında yapılan Süt Depolama Merkezi’nde süt deposunun açılışını düğmeye basarak gerçekleştirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑