parkinnn

Güncel

“Oyuna sansür geldi” Haberi Asılsızdır

30 Ocak 2014 Perşembe günü “Oyuna sansür geldi” başlığıyla ulusal basında yer alan haberde belediyemize ve şahsıma yönelik yapılan söz konusu suçlama gerçeği yansıtmamaktır.

30 Ocak 2014 Saat: 17:10
“Oyuna sansür geldi” Haberi Asılsızdır
“Oyuna sansür geldi” Haberi Asılsızdır

30 Ocak 2014 Perşembe günü “Oyuna sansür geldi” başlığıyla ulusal basında yer alan haberde belediyemize ve şahsıma yönelik yapılan söz konusu suçlama gerçeği yansıtmamaktır. Olayın aslı şöyledir;

“Sanatçı Barış Atay’la haberde yazıldığı gibi herhangi bir telefon görüşmesi yapmadım. Kendisini sadece ekranlardan tanımaktayım. Benim ağzımdan yazdığı cümleler etik değildir. Bu nedenle davranışını kınıyorum. Oyuncu Barış Atay, ticari amaçlı olarak oyunu için 5 Şubat 2014 tarihinde Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nin kendisine tahsisini istemiştir. Belediye meclisinin kararına göre biletli olarak satışı yapılacak her oyun için belirlenmiş  bir kiralama bedeli bulunmaktadır. Kültür merkezimizin sorumlusu tarafından Atay’ın oyuncusu olduğu Emek Sahnesi yetkilisine kanuni olarak yatırması gereken bin 130 liranın tahsilat makbuzunu getirmesi halinde salonun tahsisinin yapılacağı söylenmiştir. Bugün (Perşembe) mesai saati bitene kadar işlemini yaptırması gerektiği bildirilmiştir. Bunun üzerine sanatçı sinirlenmiş ücret ödemeyeceğine dair beyanda bulunmuştur. Ve oyun talebini de geri çekmiştir. Sanatçı durumu başka yerlere çekerek sansasyon yaratmaya çalışmıştır”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı

Ali Yeşildal

 

 

Basında yer alan asılsız haber;

Oyuna sansür geldi

Emek Sahnesi'nin Twitter sayfasından yapılan açıklamada "Özen Yula'nın yazdığı Beyti Engin'in rejisörlüğünde sergilediğimiz 'Kırmızı Yorgunları' oyunumuzun oyuncularımızdan Barış  Atay'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dair Başkanı Ali Yaşildağ'a göre 'iktidar aleyhinde çok konuştuğu gerekçesiyle' 5 Şubat 2014 akşamı Gebze Osman Hamdi Bey sahnesindeki temsilinin gerçekleştirilemeyeceği belirtilmiş, daha sonra Osman Hamdi Bey Sahnesi yöneticilerinin Ali Yeşildal ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, oyunun ya da oyuncuların, sahnenin aylık programında adlarının geçmemesi şartıyla(!) oynanmasına izin verildiği tarafımıza iletilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Oyuncu Barış Atay ise twiter sayfasından ; Sanata sansür ve yasak kabul edilemez. Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde Kırmızı Yorgunları oynayamayacaktır. Kocaeli Büyük Şehir Kültür Daire Başkanı'nın bize ve tüm tiyatroya yaptığı baskıya karşı  yasakçı zihniyet nedeniyle geri çektiğimiz Kırmızı Yorgunları'nın Gebze temsili hakkında, kamuoyuna açıklamamızdır.' notunu yazarak Emek Sahnesi'nin açıklamasını kendi sayfasından yayınladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑