parkinnn

Röportaj

Paraya değil başarıya aşığım!

Gebze'den sonra Tuzla'da da ofis açan ŞENER YILMAZ , İzmit'te üçüncü ofisini açmaya hazırlanırken, 200 dairesi ile en geniş portföye sahip emlak ofisi özelliğine sahip.

4 Kasım 2021 Saat: 15:34
Paraya değil başarıya aşığım!
Paraya değil başarıya aşığım!

İki sene önce tek başıma başladığım bu yolda şimdi on altı  kişilik gayrimenkul için devasa bir sayıya sahibiz.

Yeri geldi fabrika işçisi oldum, yeri geldi yemekhanede aşçı yardımcısı oldum,  düğün salonunda fotoğrafçılık yaptım, tamirhanede de çalıştım. Ekmek neredeyse orada çalıştık.

Yani aslına bakarsanız ticari hayatım Avşar oto ile başladı , hayatımdaki bir çok tecrübeyi orada edindim. Sosyal ve ticari olarak çok ciddi kazanımlarım oldu. 

Pandemi döneminde hiç yerimde durmadım.  Ciddi kapanma döneminde bile tek tük satışlar getiriyorken büyük firmalarımın beşeri ilişkilerini kullanarak işlerini bağladım.

Hedefim; Şener Gayrimenkul'ü, İstanbul boğaz köprüsünden, İzmit’e  kadar olan bölge içerisinde herkesin bildiği, tanıdığı, markalaşmış bir isim haline getirmektir.

Çok siyaset yapmam, sevmiyorum ama MHP ile yakın olduğum doğrudur. Vaktim olsa daha çok siyasetin içinde olurdum.

Yakın süreçte bir futbol takımı kurdum. Şimdi halı saha turnuvalarına başladık. İzmit’te çok büyük bir organize turnuvanın sponsoru oldum. Şener GYD isminde bir takım kurdum.

Bir Trabzon gezimde Düzköy'de eşimle tanıştım. İlk görüşte etkilendim, aşık oldum.  Karşılıklı bir-iki diyaloğumuz ile  onunla evlenme kararı verdim. On yedi yıldır evliyiz çokta mutluyuz. İyi ki benim eşim olmuş.

Kadrom gayrimenkul olarak bakıldığında çok üst bir kadrodur. Bünyesinde mimar, mühendis ve teknikerler barındıran tek emlak ofisi biziz.

 

Fotoğraf : Gül AKDEMİR

İki yıl öncesine kadar  oturacak bir sandaliyesi, çalışacak ofisi, yazacak tek bir bilgisayarı yoktu. Tanıdık işyerlerinde bilgisayar kullanıyor,  ''Ben de varım'' dediği gayrimenkul sektöründe merdivenleri hızla çıkmak için planlı, özverili, hırslı bir şekilde ilerliyordu. Daha önce  çalıştığı işletmelerde edindiği sosyal çevresi, tanınmışlığı , kazandığı güven o'na kısa sürede kapıları açıyor ve kendi şirketini kurma yolunda hızlı adımlarla ilerliyordu.

Aslında o'nun sektördeki yükselişi ve başarısı  ders kitaplarına konu olabilecek nitelikteydi.  Azmin zaferini kazanan örnek bir iş insanı, sıfırdan başladığı ticari hayatında bugün bölgemizin en etkili gayrimenkul  markası olmasının sebepleri de buydu. Yani taşıdığı yeteneği, özgüveni, ideallari , panlı çalışması o'nu iki yıl içinde Gebze'nin en çok iş yapan gayrimenkulcüsü  haline getirmişti.

Tek başına çıktığı yolda bugün Gebze ve Tuzla'daki ofisinde  toplam 16  satış danışmanı ile profesyönel kadrosu en fazla olan bir gayrimenkul  şirketinin patronu konumuna geldi.  Son aylarda Gebze'de ismi en çok konuşulan, bir çok binada ''satılık -kiralık'' tabelası dikkat çeken , ilçede portföyü en geniş gayrimenkul firmasından  bahsediyoruz.

Evet, tahmin edebileceğiniz gibi Şener Yılmaz'ı tarif ediyoruz. Şener GYD ve Tataroğlu Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Proje Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri'nin patronu  Yılmaz'ın  başarısı, hızla gelişen şirketi,  herkes gibi bizimde dikkatimizi çekince  kendisini daha yakından tanımak ve tanıtmak istedik.  Gebze'de pek çok yerde tabelasını gördüğünüz, sessiz ve derinden giden Şener Gayrimenkul'ün  kurucusu, mimarı, patronu Şener Yılmaz'ı , Gölge Dergi okurlarına aktarmak üzere kapısını çaldık.

Şener Gayrimenkul'ün  Güzeller Mahallesi Gençlik Caddesi  No:45  Daire 6 'da bulunan merkez ofisinde Yılmaz'la bir araya geldik. Son derece yoğun, bir o kadar da sade ofis , alışılagelmiş  şirketlerinin çok ötesinde donatılmış. Harıl harıl çalışan danışmanlar birbirleriyle fikir paylaşımı yaparken, Şener Yılmaz'da plaketlerle dolu odasında projelerinin takibi arasında kaybolmuş adeta.

Şener Yılmaz hayatın tüm zorluklarını yaşamış, gayrimenkul sektörünün kurallarıyla adeta dans eden ,  deneyimli bir insan. Belki de Şener Gayrimenkul'ün kısa sürede  bu denli büyümesinin, Gebzelilerin güvenini kazanmasının temelinde de bu özellikleri yatıyor Yılmaz'ın.

Randevulaştığımız gün ve saatte ofisten içeri girdiğimizde Yılmaz'ın asistanı Sibel Hanım gülen yüzüyle  karşılıyor bizi. Aslen Trabzon'lu olan Şener  Yılmaz  uzun ve ince boyuna yakışan şık giyimiyle dikkat çekiyor. Gayrimenkulcüden ziyade podyuma çıkacak bir manken görüntüsü dikkatimizden  kaçmıyor. Yüzüne yakışan sakalları, mütevazi kişiliği , nazik ve kibar hitabı, konuşurken kelimeleri vurgulayan  muntazam diksiyonu ile daha  sohbetimizin başında etkisi altına alıyor. Yılmaz'la konuştukça ahde-vafaya önem veren bir insan olduğunu da hemen anlamış oluyoruz. Zira iş hayatına atıldığı Avşar Oto'nun sahibi  Kadir Avşar ile inşaat sektöründe deneyim kazandığı Kamuran Akbay Mühendistlik'in sahibi Kamuran Akbay'dan bahsederken vefa ve övgü  ile anıyor.

Çok şey konuştuk  Şener Yılmaz'la. İşine, aşına, mesleğine, aile yaşamına, spora, sanata, müziğe , siyasete, sektörel sorunlara dair çok şey sorduk. Biz sorduk, o  tüm gülen yüzüyle , samimiyetle açık açık cevap verdi.  Özel  projelerini anlattı, dününü-bugününü masaya yatırdı. İlkelerinden, başarılarından örnekler verdi. Hedeflerini sıraladı.

Biz fazla uzatmayalım, sözü  Şener Gayrimenkul'ün  patronu Şener Yılmaz'a bırakalım. Buyurun size virgülüne dokunmadan Gebze'de herkesin konuştuğu  Şener Yılmaz...

GÖLGE: Şener Yılmaz, biraz kendinizden bahseder misiniz?

YILMAZ: 1981 Zonguldak doğumluyum. Maden ocaklarında çalışan gurbetçi anne- babanın çocuklarıyım. Öğrenim hayatımı Zonguldak’ta tamamladım. 1996 da ailem Gebze’ye yerleşti. 1998'de de ben yerleştim lise bitince. Burada da açık öğretim işletme bitirdim. Hemen hemen her sektörde çalıştım. Yeri geldi fabrika işçisi oldum, yeri geldi yemekhanede aşçı yardımcısı oldum,  düğün salonunda fotoğrafçılık yaptım, tamirhanede de çalıştım. Ekmek neredeyse orada çalıştık. Üç tane çocuğum var. 17 yıllık evliyim. Eşim Trabzonlu , Gebze'de ikamet ediyoruz.

GÖLGE: Eşinizden bahseder misiniz? Nasıl tanıştınız?

YILMAZ: Eşim Trabzon Düzköylü.  Bir Trabzon gezimde Düzköy'de eşimle tanıştım. İlk görüşte etkilendim, aşık oldum.  Karşılıklı bir-iki diyaloğumuz ile  onunla evlenme kararı verdim. On yedi yıldır evliyiz,  çokta mutluyuz. İyi ki benim eşim olmuş. İyi bir eş ve çok iyi bir anne.  Akasya OSGB'dE iş yeri hemşiresi. Ayrıca iş güvenliği uzmanıdır. Şuan yüksek lisans yapıyor. Yüksek lisans bitirdikten sonra doktora yapmak istiyor. İki üniversite bitirdi. 17 yıldır hem işini, hem çocuklarını ,hem beni çok iyi yönetiyor. Ne kadar teşekkür etsem  azdır.

GÖLGE: Gayrimenkul işiniz nasıl başladı?

YILMAZ: 2007 yılında İhlas'la satış müdürü  adayı olarak iş başı yapmıştım. Su arıtma cihazlarının pazarlamasını yaparak başladım. İşe başlar başlamaz o dönem bölge birincisi oldum. İkinci ayda bölge birincisi olunca dikkat çektim. Bölgeden beni çağırdılar plaket takdim ettiler. Ben ''altı ay veya bir sene sonra satış müdürü olurum'' diye düşünürken ikinci ayımda beni satış müdürü yaptılar. İhlas’a başlamadan önce Avşar Otomotiv’e iş başvurusunda bulunmuştum. Ama görüşme olumsuz olmuştu. Kadir Avşar bana sonrasında iş teklifinde bulundu ve Kadir Avşar’ın yanında çalışmaya başladım ve orada gerçek anlamda ticaret hayatının içerisine girdim. Yani aslına bakarsanız ticari hayatım Avşar oto ile başladı ,hayatımdaki bir çok tecrübeyi orada edindim. Sosyal ve ticari olarak çok ciddi kazanımlarım oldu.  Her gün yeni insanlar görüp tanışıyoruz, ticaret yapabileceğiniz insanları tanıyorsunuz çevreniz genişliyor.  Avşar Otomotiv'den ayrıldıktan sonra günümüzün büyük müteahhitlerinden Kamuran Akbay ile arkadaşlık ilişkimiz yükseldi , her geçen gün aynı şekilde firması da öyle. Şirketi büyüdükçe farklı pozisyonlarda yöneticiler ve çalışanlara ihtiyaç duydu. Kendisi iş teklifinde bulundu kabul ettim. Orada yine satış müdürü olarak yaptığım görevimde, şirket müdürlüğü gibi görevler üstlendim.

GÖLGE: Avşar otomotiv'de ne kadar süre çalıştınız?

YILMAZ: Dört yıl yedi ay.

GÖLGE: Kamuran Akbay ile Avşar otomotiv sayesinde mi tanıştınız?

YILMAZ: Avşar’dan önce tanışıklığımız vardı, çıktıktan sonra Kamuran Bey ’in yapmış olduğu iş teklifi ile  Kamuran Bey ’in firmasına geçtim.

GÖLGE: Emlak sektörüne  Kamuran Akbay ile başladınız o zaman. Bir çok deneyim kazandığınız yer diyebilir miyiz?

YILMAZ: Ticari olarak Avşar otomotiv bana bir çok şey kattı. Gayrimenkul olarak Kamuran Bey ’in bilgi ve birikimleri, tecrübesi ve firmasının büyüklüğü benimde çok çabuk kapıyor olmam bana güzel bir iş birikimi oluşturdu.  Satış ve pazarlama konusunda Kamuran Bey'den çok şey kaptık. İlerleyen zamanlarda ekonomik krize girmesinden sonra oradan da ayrıldım.

GÖLGE: Kamuran Akbay ile ne kadar süre çalıştınız?

YILMAZ: Beş yıl. Gönül ayrılığı değil , ekonomik yönden dolayı kendi isteğim ile çıktım.

GÖLGE: Bu süreç sonrası iş yeri kurmaya karar verme dönemi mi oldu sizin için?

YILMAZ: Evet. Kendime şirket kurmaya karar verdim. Önce emlak sektöründe portföyümü yokladım, etrafımdaki insanlara ulaştım. Bu işi yapmak istediğimi ve dairelerini satmak istediğimi belirttim.

GÖLGE: Müteahhitler ile mi görüştünüz?

YILMAZ: Müteahhit, mimar, mühendis, taşören ve bireysel bu sektörde olan bütün arkadaşlarım ile görüştüm ve çok güzel bir dönüş aldım. İnsanların bana güvenmesi ile ofis açıp hızlıca büyümeye başladım. İki yıl önce tek başıma olduğum bu işte şuan on sekiz kişiden oluşan gayrimenkul danışman kadrom var.

GÖLGE: Resmen faaliyete ne zaman başladınız?

YILMAZ: 2019 yılında şirketimi kurdum.

GÖLGE: Bütün belgeleriniz tam mı?

YILMAZ: Gerekli olan bütün belgelerim tam.  Emlakçılar odasından tutun esnaf ve sanatkarlar odasına, ticaret odasına kadar ilgili her yerde kayıtlarımız vardır.

GÖLGE: Danışmanlarınızı alırken bir testten geçiriyor musunuz?

YILMAZ: Kesinlikle hiç daire pazarlatmıyorum. Gayrimenkul belgesini alıyorum gerekli eğitimlerden geçiriyorum ondan sonra pazarlama yaptırıyorum.

GÖLGE: Firmanızı farklı tutan unsurlar nelerdir?

YILMAZ: Kurumsal bir çizgi çektik kendimize. Hizmet olarak ne verebilirize baktık. İnsanlar aynı çatı altında hizmet olarak mimarlık, mühendislik ve gayrimenkul satışı verebiliriz dedik. Bir müteahhitin birkaç  firmadan bekleyebileceği işi aynı çatı altında yaptığımız için diğer gayrimenkul firmalarından çok daha farklıyız. Bu da firmamızı büyümeye itti.  İki sene önce tek başıma başladığım bu yolda şimdi on altı kişilik gayrimenkul için devasa bir sayıya sahibiz. İnsanlara güven vermişiz, yapmış olduğumuz çalışmalar bizi iyi referans etmiş, hem de tek müteahhitin bir çatı altında işlerini çözmesi çok daha ilgi gösterilmemize sebep oldu. Ayrıca bir tane mimar, bir inşaat yüksek mühendisi, üç tane tekniker çalıştırıyorum. Kadrom gayrimenkul olarak bakıldığında çok üst bir kadrodur. Bünyesinde mimar, mühendis ve teknikerler barındıran tek emlak ofisi biziz.

 

GÖLGE: Özellikle uzmanız dediğiniz arazi, arsa var mı?

YILMAZ: Daire olarak etkiliyiz. Ofis, dükkan, ticari alan, fabrika gibi yerlerde de çalışmalarımız var ama en iyisi daire satışımız.

GÖLGE: Bu zamana kadar Şener GYD kaç proje gerçekleştirdi?

YILMAZ: Pandemi sürecinde olmamıza rağmen, seksenin üzerinde. Tuzla ofisimizi açalı bir buçuk ay olmasına rağmen şuan satış yirminin üzerinde.

GÖLGE: Pandemi sürecinde işler yolundaydı diyebilir miyiz?

YILMAZ: Tam 2020 Mart ayında kendime ofis tuttum ve ilk vaka görüldü. Dolayısıyla gelen yasaklar, eve tıkanmalar beni karamsarlığa itmedi. Bu dönemde gayrimenkul sektöründe çalışan arkadaşlardan gözlemlediğim kadarı ile kendileri kabuğuna çekilirken ben öyle yapmadım. Firmaları ziyaret ettim, satış yoktu ama ziyaretlerim devam etti. Pandemi döneminde hiç yerimde durmadım.  Ciddi kapanma döneminde bile tek tük satışlar getiriyorken, büyük firmalarımın beşeri ilişkilerini kullanarak işlerini bağladım. Pandemi’den 0-64 ile çıktığımızda portföyümde çok ciddi bir daire sayısı vardı. Ve ciddi olarak 0-64’ ten faydalandım. Yapmış olduğum çalışmalar verim olarak geri döndü.

GÖLGE: Şener Bey, ektörün sorunlarından bahseder misiniz?

YILMAZ: Sorunlar çok ciddi. Herkes emlakçılık yapıyor! Geçtiğimiz günlerde bir akşam saatiydi bir sohbet sırasında yedi-sekiz sene önce tanıştığım bir arkadaşımla aynı masada oturduk. ''Emlak ofisi açtım, emlakçılık'' yapıyorum dedi. Sevindim, ne güzel dedim sohbet etmeye başladık.  Bende iki yüz adet gayrimenkul var , yetki belgem ve on sekiz tane danışmanım var sende ne kadar var dedim hani portföy paylaşımında bulunuruz diye..  iki tane dairesinin olduğunu ofisinin yerini tarif etti orası çiğköfte dükkanı. Çiğköfte dükkanında gayrimenkul pazarlama işi yapıyor veya hiç ofisi yok yapıyor. Bu insanlar paraya aşık insanlar, bende başarıya. Her gayrimenkul işi yapana değil, yetki belgesi olanla görüşsün vatandaş.

GÖLGE:  Sorunun çözümü nedir?

YILMAZ: Kesinlikle yetki belgeli, işini iyi yapan, kadrosu geniş, portföyü geniş emlak ofisi ile çalışması gerekiyor vatandaşın. Devletde bu işin çözümünü biliyor, emlakçılara ''yetki belgelerinizi vs. alacaksınız '' demiş ama denetimi yok.   Ben iki yüz tane portföyüm olduğu için bugün devletin denetmenleri bir danışmanım ilan verdiğinde , yeni birisi geldiğinde hemen arıyor bana emlak belgeni ver diyor, benim danışmanıma bunu diyor.  Ama ayak üstü bir- iki tane daire satanlara demiyor. Bu kişilerin ilan verememesi gerekir.

GÖLGE: Meslektaşlarınızı kontrol ediyor musunuz?

YILMAZ: Şuan portföyü en geniş emlak ofisiyim, iki yüz tane dairem var.  Rakiplerimi kontrol ediyorum ama kötü niyetle değil, kendim ne aşamadayım onu kontrol etmek için.

GÖLGE: Kendinizi Gebze bölgesinde tam olarak nerede görüyorsunuz?

YILMAZ: Matametiksel olarak baktığımızda tapudan, geliş- gidişlerden, yapılan satışlardan, çevremdeki arkadaşlarımdan aldığım izlenimlerden, takip ve kontrollerimden benden daha fazla gayrimenkul sayısına sahip, daha fazla danışman sayısına sahip, daha geniş alana hitap eden ve benden daha fazla satış yapan emlak ofisi yok.

GÖLGE: Danışmanlar maaş+prim mi alıyor?

YILMAZ: Sadece prim alıyorlar. Satış grafiğimiz çok yüksek olduğu için maaş teklif etsem ,''prim almayın desem'' hiç biri kabul etmez.  Sadece maaşlı olarak çalışan asistanım.

GÖLGE: Şener Gayrimenkul ’ün Gebze dışında bir de Tuzla'da ofisiniz var. Tuzla'da açmaya nasıl karar verdiniz, birazda bu konudan bahsedelim.

YILMAZ: Bu işe ilk başlarken tek başımaydım ve hedef hep büyümek ve başarıydı.  İstanbul da kendimi merkezlemek istiyordum. İstanbul bölgesinde çok ciddi yatırımcılarım var, hem de sosyal ve beşeri ilişkilerim kullanabileceğim müteahhitlerim var.

GÖLGE: Hedefiniz nedir?

YILMAZ: Sadece Gebze de değil, İstanbul'da tanınmış bir marka olmak istiyorum. Bir adım attık Tuzla'da. Şu an Tuzla'nın en büyük portföyüne sahibim, daha açalı bir buçuk ay olmasına rağmen.  Yüz yirmi daire Pendik’te, yüz kırk daire Kurtköy'de olan daireleri portföyüme ekledim. Bunlar hep beşeri ilişkilerden dolayı oluyor. Hizmetimdeki kaliteden ödün vermeden acele etmeden ilerliyorum.  Çok değerli bir abim, müteahhidimiz kıymetli büyüğüm Timur Koç, kendisinin Bayramoğlu’nda başlayacak olan teras evler projesini önümüzdeki günlerde satışa çıkacağız.  Timur Bey satışa çıkmak için beni bekliyor. İnşaat önümüzdeki hafta başlayacak inşallah. Yine İnönü Mahallesi'nde yüz dairelik bir proje var. Müteahhitti çok değerli bir abimizdir. Uzun süredir kendisiyle görüşüyorum. O projede portföyümüze girecek. Bunları acele ederek aç gözlü davranıp,  alıp hem kendime maddi zarar vermek istemiyorum ,hem de daha kaliteli hizmet vermeye çalışıyorum. Yani Şener Gayrimenkul'ü, İstanbul boğaz köprüsünden, İzmit’e kadar olan bölge içerisinde herkesin bildiği, tanıdığı, markalaşmış bir isim haline getirmektir hedefim.

GÖLGE: Kocaeli’nde yeni projeler var mı?

YILMAZ: Birkaç ay içerisinde İzmit’te,  İstanbul'da ki İst. Marina gibi çok şaşalı, görseli çok büyük, itibarı çok büyük bir projeyi hayata geçireceğiz inşallah.  Şuan resmi işlemler aşamasındayız. Tamamlandığında beş yüz elli adet gayrimenkul portföyümüze girecek.

GÖLGE: Üçüncü bir şube düşünüyor musunuz?

YILMAZ: Evet. İzmit’te üçüncü  şubemi açacağım , bunu da buradan söylemiş olayım.

GÖLGE: Genel çalışan sayınız kaç Gebze ve Tuzla da?

YILMAZ: Gebze'de on iki  gayrimenkul danışmanım var, üç tanede Tuzla'da  dört gayrimenkul danışmanım var. 16 kişilik bir ekibiz.

GÖLGE: Gebze'de sorun olarak gördüğünüz neler var?

YILMAZ: Çok ciddi trafik problemi var. İstanbul’un trafiği Gebze’nin trafiğinden iyi.

GÖLGE: Siyasette yelpazenin hangi tarafındasınız?

YILMAZ: Siyasetin içinde ufak ufak varım.  Sağ olsun eski MHP ilçe başkanımız Serkan Kural, kendisine buradan selamlarımı da ileteyim.  İlçe sekreteri kardeşim Aydın Yılmaz, içimizde olan MHP’lik duygularımı da görünce bizi öne attı.  Şimdi bayrak değişikliği oldu. Yine il başkanlığında  tanıdığım, değer verdiğim Atakan bey, il başkan yardımcılığında. Bülent bey bayrağı devr aldı. Hepsine selam olsun. İş yoğunluğumdan dolayı kendilerini ziyaret edemedim. İlk fırsatta kendilerini ziyaret edeceğim.  Çok siyaset yapmam, sevmiyorum ama MHP ile yakın olduğum doğrudur. Vaktim olsa daha çok siyasetin içinde olurdum.

GÖLGE: Zinnur Bey’i başarılı buluyor musunuz?

YILMAZ: Adnan Köşker'i çok başarılı buluyordum, şuan ki belediye başkanımıza saygısızlık olmasın. Takibi takip ediyoruz ama daha işin çok başında. İyi veya kötü diye bir yorum yapmayayım.  Dönem sonunda göreceğiz diyelim.

GÖLGE: Merkezi hükümeti başarılı buluyor musunuz?

YILMAZ: Genel olarak başarılı buluyorum.

GÖLGE: İş harici neler yapıyorsunuz?

YILMAZ: Yakın süreçte bir futbol takımı kurdum. Şimdi halı saha turnuvalarına başladık. İzmit’te çok büyük bir organize turnuvanın sponsoru oldum. Şener GYD isminde bir takım kurdum. Turnuvamızın ilk maçı geçen hafta yapıldı. Bu hafta ikinci maçı var. Formalarımız basılıyor. Bunları da reklam edeceğiz inşallah ilerleyen zamanlarda. Futbol benim için bir tutku. Çocuklarımız, insanlarımız bir kahvehanede vakit harcamak yerine spor yapsınlar.

GÖLGE: Fanatik misiniz?

YILMAZ: Fanatik bir Trabzon taraftarıyım. Yarın sabaha kadar Trabzonspor ile ilgili konuşabiliriz bundan çok büyük bir keyif alırım.

GÖLGE: Saz çalıp, türkü söyler misiniz?

YILMAZ: Müzik ile aram iyi. Sesim çok kötüdür. Kimse yokken şarkı söylerim.  Birisi varken söylemem, o kadar kötüdür sesim.

GÖLGE: Tiyatro ve sinema sever misiniz?

YILMAZ:  Çok iyi bir sinema severim. Fırsat buldukça eşim ve çocuklarımla sinemaya, tiyatroya giderim. 

GÖLGE: Sektöre ilgi duyanlara söylemek istedikleriniz var mı?

YILMAZ:  Mutlaka Gayrimenkul ofisi ile çalışsınlar, seçici olsunlar.

GÖLGE: Sektöre girdikten sonra arkadan dolandırıldınız mı?

YILMAZ: Dolandırıldım. Bir müşterime daire pazarlıyorum. Dairede üç aylık portföyümde, dopingler aldığım, reklama çıktığım, sekiz farklı yerde daire pazarlıyorum ilanlarım o yüzden öne çıkar, daha fazla müşteri çekerim. Benim müşterim geliyor benim dairem ile ilgileniyor. Benim üç ay içerisinde belki de üç bin TL para harcadığım ilanıma arkamdan dolanıyor ,  gidiyor mal sahibi ile görüşüyor, mal sahibinden daireyi alıyor. Mal sahibi de benim o müşteriyi getirdiğimi biliyor ve bilmesine rağmen bunu yapıyor, imzalıyorlar tapu bitiyor. Sonrasında fark ediyoruz.  Paramızı alamıyoruz.

GÖLGE: Keyifli sohbetiniz için teşekkür ederiz.

YILMAZ: Ben teşekkür ederim, ayağınıza sağlık.

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

ŞENER YILMAZ
ŞENER YILMAZ
ŞENER YILMAZ
ŞENER YILMAZ
ŞENER YILMAZ
ŞENER YILMAZ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑