parkinnn

Yaşam

Ragıp Demirkol ölüm yıldönümünde anıldı

Demokrat Gebze Gazetesi’nin eski sahiplerinden Ragıp Demirkol, 14’ncü ölüm yıldönümünde Gebze Merkez Mezarlığı’ndaki gömütünde anıldı. Buradaki dini tören ve anmanın ardından BİLKAR’da Ragıp Demirkol ile birlikte Cengiz Badem

11 Temmuz 2014 Saat: 16:29
Ragıp Demirkol ölüm yıldönümünde anıldı
Ragıp Demirkol ölüm yıldönümünde anıldı

BİLKAR ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti işbirliğindeki program kapsamında günün ilk etkinliği Demirkol’un gömütünde, ikindi namazına müteakip gerçekleşti. Buradaki etkinliğe Demirkol ailesinin bireyleri ile birlikte Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, KOGACE Başkanvekili Çetin Gürol, CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan ve Gebze BM Üyesi Serkan Davutoğlu ile ilçe yönetim kurulu üyeleri, Gebze Belediye eski Başkanı Mehmet Emin Akın, ÖDP Gebze İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri, CHP Gebze Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz ile Ragıp Demirkol’un İstanbul ve Sivas’tan dava ve 1980 dönemi mahpushane arkadaşları, Gebzeli gazeteciler katıldı. Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nden Alim Arslan tarafından okunan Kuran’ı Kerim’in ardından katılımcılar Ragıp Demirkol ile olan anı ve izlenimlerini paylaştı. Ragıp Demirkol’un eşi Sadet Demirkol burada yaptığı konuşmada geride kalan 14 yıllık süreçte Ragıp Demirkol’a olan özlemlerinin giderek arttığını belirtip eşinin bunca yıl arasından bu şekilde anılmasının ve unutulmamasının gerek kendisi, gerekse çocukları için büyük anlamı olduğunu söyledi. Tüm katılımcılara teşekkür etti.

Günün ikinci etkinliğinde BİLKAR’da Ragıp Demirkol ile birlikte BİLKAR eski Başkanları’ndan Cengiz Badem ve bir dönem BİLKAR’da da gazetecilik dersi veren, Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu’nun isimlerinin verildiği kültür sanat atölyelerinin açılışı gerçekleşti. Burada yapılan konuşmalarda Demirkol, Badem ve Çeşmecioğlu ile anılar ve değerlendirmeler, 1978 kuşağının verdiği mücadele ve ödediği bedeller üzerinden de dile getirildi.

Ragıp Demirkol ölüm yıldönümünde anıldı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑