parkinnn

Spor

Ramazan mesaisi halk için

Alaettin Kurt Stadı ramazan ayı boyunca gece 24.00’e kadar halkın kullanımına açık olacak. Oruç tutan vatandaşların sağlığı için uzayan mesai memnuniyetle karşılandı.

25 Haziran 2015 Saat: 10:32
Ramazan mesaisi halk için
Ramazan mesaisi halk için

Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mücahit Sak vatandaşları ramazan ayı boyunca tesislerinde yürüyüş ve koşu yapmaya davet ederek stadın 07:00-24:00 saatleri arasında açık tutulduğunu açıkladı. Daha önce 07:00-22:00 saatlerinde hizmet veren Gebze Alaettin Kurt Stadı kapılarını ramazan ayı boyunca hafta içi günlerde saat 24:00'e kadar açık tutacak. 

İFTAR SONRASI HAFİF SPOR
 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte değişen öğün saatleri uzmanları halkı bilinçlendirmeye yöneltti. Uzmanlar gün boyu oruç tutanların iftar yemeğini yedikten 2-3 saat sonra hafif yürüyüş ve koşu tarzı spor yapılabileceğini öneriyorlar. İftarın hemen arkasından bünyeye yüklenerek ağır tempolu spor yapmanın sağlık sorunlarına davetiye çıkardığını belirten uzmanlar gün boyunca tutulan oruçtan sonra iftarını yapan kişinin hafif bir sporla vücuduna büyük faydalar sağlayabileceğini, hafif spor yapmanın hem metabolizmayı dengede tutmaya hem de yenilen yemeğin hızlı hazım olmasına olanak sağladığını söylüyorlar: 
 

KOŞU YERİNE HIZLI YÜRÜYÜŞ

 ''Oruç tutanların Ramazanda egzersiz yaparken vücudun tüm gün besin almadığını mutlaka göz önünde bulundurması gerekir. Örnek olarak, yapılacak egzersizde koşu yerine hızlı yürüyüş tercih edilmelidir. Vücut tüm gün besin ve su ihtiyacı duyduğu için iftardan sonra yapılacak olan şiddeti yüksek egzersizlerle kalp rahatsızlığı başta gelmek üzere birçok sağlık problemine istemeden davetiye çıkarılır. Böylece de formda kalmaya çalışırken sağlığın bozulmasına istemeden sebebiyet verirsiniz.


AĞIR SPOR YAPILMAMALI
Bu arada, iftar saatinden sonra kan şekeri yükseleceğinden ötürü egzersiz yapmakta acele edilmemelidir. Yaklaşık 1-2 saat dinlenilmelidir. Vücudun besinsiz ve susuz kaldığı unutulmamalıdır. Daha sonra yapılacak 45-60 dakikalık tempolu bir yürüyüş metabolizmanın yavaşlamasını engelleyeceği gibi, formda ve sağlıklı kalmayı da sağlar. İftardan sonra yapılan şiddetli spor kişinin daha önce geçirmiş olduğu rahatsızlıkları yeniden aktif hale getirecek ve kişiyi istenmeyen sağlık problemlerine götürecektir. Bu nedenle, genç yaştaki kişilerin dahi bu konuya hassasiyetle yaklaşmaları gerekmektedir. Yaşı ilerlemiş olan kişilerin ise metabolizma hızları düştüğünden yapılan egzersizlerde genç yaştaki kişilerden daha dikkatli olmaları ve mutlaka bilinçli eğitmenle eşliğinde spor yapmaları önem taşımaktadır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑