parkinnn

Kültür

Resim Kursiyerleri Gebze’yi Büyüledi

KO-MEK Gebze bölgesindeki resim kursiyerlerinin hazırlamış olduğu eserlerden düzenlenen sergi halkın beğenisine sunuldu

17 Mart 2014 Saat: 12:37
Resim Kursiyerleri Gebze’yi Büyüledi
Resim Kursiyerleri Gebze’yi Büyüledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) kursiyerlerinin başarısını ve verilen eğitimin kalitesini göstermek için düzenlenen “Karma Resim Sergisi’’, Gebze Center’da açıldı. Gebze bölgesinde bulunan kursiyerlerin yıl içinde hazırlamış oldukları eserlerin yer aldığı sergi, Gebze Center AVM’ye gelen vatandaşları adeta büyüledi.

 

RAPİDO TEKNİĞİ BEĞENİ TOPLADI

Onuncu yılını kutlayan KO-MEK, bu yıla özel farklı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kursiyerlerin eselerinden oluşan “Karma Resim Sergisi”nde resim kursiyerlerinin kullandıkları rapido tekniğiyle yaptıkları eserler ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Birbirinden güzel 86 eserin görücüye çıktığı sergide rapido tekniğinin yanı sıra sulu boya, yağlı boya, karakalem ve kabartma tekniklerinin kullanıldığı eserler yer aldı. 

 

“ARTIK DEDİKODU YAPMIYORUZ”

7 yıldır KO-MEK’in birçok branşına gittiğini belirten Hüsran Kazan, “Memnuniyetimden dolayı 7 yıldır KO-MEK kurslarına geliyorum. Bugün de resim sergimizi açtık. Bu sergide önce hocamızın sonrada arkadaşlarımızın çok emeği var. Resim farklı bir şey bizim için terapi niteliğini görüyor. Artık boş vakitlerimizde dedikodu yapmıyoruz. Evlerden çıkıyoruz sosyalleşiyoruz” dedi. Vatandaşların eserleri çok beğendiklerini ve bazılarının satın almak isteyenlerin olduğunu da ekleyen Hüsran Hanım, “Sergimize ilginin daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu anki katılım beklediğimizden daha fazla ama daha da fazla olacağını düşünüyorum. Vatandaşlar, beğenilerini eserlerin fotoğraflarını çekerek gösteriyor. Geçen dönemlerde açılan sergilerde satın almak için bayağı talep oldu. Bu sergide de resimlere talipler oluyor” dedi.

 

“CİN ALİ ÇİZEMEZKEN PORTRE ÇİZİYORUZ”

Darıca KO-MEK Kurs Merkezi Kursiyeri Serkan Yaşaroğlu, sergideki eserlerin çok başarılı olduğunu söyledi. Yaşaroğlu, “Sergide bayağı başarılı eserler var. Hatta şöyle söyleyeyim; Başta hiçbir şey çizemeyen insanların şimdi çizdiği resimler gerçekten büyüleyici. Tabiri caizse başta “Cin Ali” çizemeyen insanlar şu an karakalem tekniği ile portreler çizmeye başladı’’ ifadesini kullandı. Kendi eserine de değerlendiren KO-MEK kursiyeri, “Kendi eserimi söyleyecek olursam her yaptığım resmi bir öncekine göre daha güzel buluyorum. Herhalde bir öncekinde olan yanlışlarımı görüyorum. Şu ana kadar yaptığım üç dört tane tablo var. Eserlerime baktığım zaman sanki bir bulmacayı doldurur gibi daha güzele doğru gidiyor. Sergiyi kurduğumuzdan beri çok sayıda ziyaretçi geldi. Benim resmime karşı olan ilgileri de hoşuma gidiyor” diye konuştu.

 

KOCAELİLİ SANATSEVERLERİN TAKDİRİ

KO-MEK kurulduğu günden bugüne el sanatlarından bilim teknolojilerine, çocuk gelişimi ve eğitiminden giyim üretim teknolojisine, sanat ve tasarımdan yabancı dillere, 25 alan altında 223 branşta, ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdi. Verdiği eğitimlerle Modern Sanatlar ve Geleneksel sanatlarımızın tanıtılmasına ve geleceğe taşınmasına katkı sağlayan KO-MEK, düzenlediği sergilerle de Kocaelili sanatseverlerin takdirlerini toplamaya ve ilgisini çekmeye devam ediyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑