parkinnn

Eğitim

Roman çocuklarına eğitim desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği program kapsamında Roman çocuklarının eğitim hayatına katılımları sağlanacak

3 Nisan 2014 Saat: 11:43
Roman çocuklarına eğitim desteği
Roman çocuklarına eğitim desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman Federasyonu, Avrupa Roman Hakları Merkezi ve Mehmet Sinan Dereli Okulu ortaklığıyla gerçekleştirilen Avrupa Birliği İnsan Hakları ve Demokratikleşme Hibe Programı kapsamında Roman çocuklarının eğitim hayatına entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Hasan Hüseyin Taylan tarafından İzmit’in Yenimahalle ve Serdar mahallelerinde sosyolojik araştırma ve alan taraması yapıldı.

 

AKADEMİK RAPOR HAZIRLANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında gerçekleşen proje kapsamında yapılan çeşitli anketler ve araştırmalar neticesinde Roman çocuklarının okul hayatındaki rolleri ve okulu bırakmamaları için neler yapılabileceği ele alınıyor. Yapılan anketler değerlendirilerek akademik bir rapor hazırlanacak.

 

MACARİSTAN’A GİDİLDİ

Roman Federasyonu, Macaristan Avrupa Roman Hakları Merkezi ve Mehmet Sinan Dereli Okulu ortaklığında 15 Ağustos 2013’te Avrupa Birliği’nden hibe alınarak başlayan Roman Çocuklarının Eğitime Entegrasyonu Programı kapsamında Roman dernekleri ile Macaristan’a gidilerek çalışmalar yerinde incelendi. Böylece Macaristan merkezli Avrupa Roman Hakları Merkezi ile birlikte çeşitli ortak çalışmalar yaparak Roman çocuklarının eğitimden uzaklaşmaması sağlanacak.

 

MEHMET SİNAN DERELİ’DE SEMİNER

Roman çocuklarının eğitime entegrasyonu programı kapsamında Mehmet Sinan Dereli Okulu’nda ailelere, öğrencilere, dernek başkanlarına ve eğitimcilere farklı programlar oluşturularak seminer verilecek. Roman çocuklarının okuldan uzaklaşmalarının önüne geçmek amacıyla Roman çocuklarının sınıf arkadaşlarıyla ayrımcılık olmadan beraber yaşamalarına yönelik demokrasi ve insan hakları eğitimleri verilecek. Aynı zamanda eğitimciler de Roman çocuklarının okula tutunmalarını sağlamak için eğitim alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑