parkinnn

Güncel

Ruhani'den Ermenistan mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Erivan-Tahran ilişkilerinin dünyada örnek teşkil ettiğini belirtti.

25 Ocak 2016 Saat: 12:37
Ruhani'den Ermenistan mesajı
Ruhani'den Ermenistan mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Erivan-Tahran ilişkilerinin dünyada örnek teşkil ettiğini belirterek Basra Körfezi'nin Karadeniz'e bağlanması için İran veErmenistan'ın kapasitelerini kullanmasını istedi.

Ruhani, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Tahran- Erivan arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğine dikkat çekerek, "İran ve Ermenistan arasındaki samimi ve dostane ilişkilerin dünyada sembol ve örnek oluşturduğunu" söyledi.

İRAN ERMENİSTAN'A BÜYÜK DESTEK ÇIKIYOR

Basra Körfezi'nin Karadeniz'e bağlanması için iki ülkenin tüm imkanlarını kullanması gerektiğini kaydeden Ruhani, İran'a karşı uygulanan uluslararası yaptırımların kalmasıyla ikili ekonomik ilişkilerin kolaylaşacağını söyledi. Yaptırımların kalkması dolayısıyla İran halkı ve devletine tebriklerini sunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, ambargoların kalkmasıyla başlayan yeni süreçte ilişkilerin ivme kazanarak daha fazla gelişmesini istedi.

İRAN TÜM TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA BÜYÜK DOSTLUK KURDU

Yakın zamana kadar sadece Türkiye'nin desteklediği ve ambargo uygulamadığı bir ülke olan İran ambargonun kalkmasıyla Türkiye düşmanı ülkelerle yol yürümeye başladı. Önce Rusya ardından Ermenistan'la ilişkilerin üst düzeye çıkarılması Türkiye'ye karşı bir hamle gösterildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑