parkinnn

Yaşam

Sadece 27 santim kaldı

Sapanca Gölü, dünyanın suyu içilebilir ender göllerinden biri. İlimizin içme suyu ihtiyacının da önemli bir bölümünü karşılayan göldeki su seviyesi, kuraklık ve aşırı kullanım sebebiyle 30.17 koduna düştü.

11 Nisan 2014 Saat: 15:41
Sadece 27 santim kaldı
Sadece 27 santim kaldı

Sapanca Gölü, dünyanın suyu içilebilir ender göllerinden biri. İlimizin içme suyu ihtiyacının da önemli bir bölümünü karşılayan göldeki su seviyesi, kuraklık ve aşırı kullanım sebebiyle 30.17 koduna düştü. Kritik su seviyesi olan 29.90 metre koduna sadece 27 santim kaldı. Göl seviyesi 27 santimetre düştüğü taktirde sudaki bozulma sebebiyle arıtılmayacak hale gelecek.

Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nün DSİ verilerine göre, yıllık maksimum kullanım kapasitesi 120 metreküp. SASKİ, gölden yıllık 60 milyon metreküp içme suyu çekiyor. Gölden yine yaklaşık 40 milyon metreküp su da Kocaeli Yuvacık Barajı'na veriliyor. TÜPRAŞ ve diğer sanayi tesislerinin çektiği su ile birlikte gölün kullanım kapasitesi aşılıyor. Havaların kurak gitmesiyle göl giderek çekildi ve su seviyesi 30.17 koduna kadar düştü. Göl kritik su seviyesi olan 29.90 metre koduna sadece 27 santimetre kaldı. Göl seviyesi 27 santim daha düşerse su kalitesinde ciddi bozulmalar yaşanacak ve arıtılmayacak duruma gelecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑