parkinnn

Sağlık

Sağlıklı yaşam hareketiyle kilolara elveda

GÖLGE-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından bir yıldır devam eden Obeziteyle Mücadele Hareketli Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında dört aydır Seka Sp

8 Haziran 2014 Saat: 13:46
Sağlıklı yaşam hareketiyle kilolara elveda
Sağlıklı yaşam hareketiyle kilolara elveda

GÖLGE-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından bir yıldır devam eden Obeziteyle Mücadele Hareketli Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında dört aydır Seka Sporcu Eğitim Merkezi ve Yahya Kaptan Şehir Polis Recep Topaloğlu Spor Merkezi’nde sağlıklı kalmak ve kilo vermek için spor yapan 380 bayanın eğitim programı sona erdi. Dönem sonu düzenlenen etkinlik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Türkiye’ye örnek olan proje kapsamında sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanan ve spor yapma alışkanlığı kazanarak kilo veren bayanları tebrik eden Tol, katılımcıları kutladı.

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIĞI

Kocaeli Üniversitesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, KOMEK, Kağıtspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü’nün destek verdiği projeye katılmadan önce bayanlar sağlık taramasından geçerek programa kabul edildi. Periyodik olarak vücut ölçümleri ve analizleri alınan bayanlar, dört aylık sürede sağlıklı beslenme ve spor yapma alışkanlığı kazandı. 20-60 yaş arası ev hanımlarına yönelik olarak obeziteyle mücadele amacıyla oluşturulan proje kapsamında bayanlar; plates, aerobik ve step yaptı. Sağlıklı beslenme ve sporun sağlığa etkileriyle ilgili eğitim alan bayanlar, hayat boyu sürdürülecek yaşam biçimlerini şekillendiren sağlıklı yaşamak için ‘’sağlıklı beslenme ve spor yapma alışkanlığı’’ kazandı.

 4 AYDA 30 KİLO VERDİ

2014 bahar döneminde dört ay gibi bir sürede 30 kilo 700 gr veren 36 yaşındaki ev hanımı Sevgi Gülfidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen Obeziteyle Mücadele Hareketli Sağlıklı Yaşam Projesi için teşekkür etti. Sağlıklı yaşam hareketiyle kilolara veda eden Gülfidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün elinden çiçek aldı.  Program sonunda katılımcı bayanlar toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑