parkinnn

Sağlık

Sağlıksız gıdaya geçit yok

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kocaeli halkının Ramazan sofralarında gönül rahatlığıyla yiyip içmesi için gıda satışı yapan işletmeleri denetliyor

12 Temmuz 2014 Saat: 10:23
Sağlıksız gıdaya geçit yok
Sağlıksız gıdaya geçit yok
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri ilimizde gıda satışı yapan işletmelerde denetim yaptı. Vatandaşın gönül rahatlığıyla Ramazan sofralarında yiyip içmesi, evine sağlıklı gıda ürünleri götürebilmesi için gerekli denetim ve incelemeleri yapan ekipler, yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. 

İŞYERLERİ TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Gıda satışı yapan işletmeler ve restoranların teknik ve hijyenik şartlarını inceleyen Büyükşehir ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın gönül rahatlığıyla gıda ürünlerini tüketebilmesi için gerekli denetimleri yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri tarafından denetlenen gıda satışı yapan işletmeler, titiz bir kontrolden geçirilirken, işyerleri, personel, alet-ekipman, genel temizlik ve hijyen, gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları gibi konularda yasaların öngördüğü doğrultuda inceleniyor. Mevzuata aykırı bir durum tespit edildiğinde gerekli ceza uygulanıyor.

 HİJYEN EĞİTİM BELGESİ OLMAYANA CEZA

28698 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre gıda satışı yapan işletmelerde çalışan personelin hijyen eğitimi alması zorunlu. Denetim ekipleri inceleme yapılan işletmelerde çalışan personelin hijyen eğitim belgelerini de kontrol ediyor. Gıda satışı yapan işyerlerinde çalışan ve hijyen eğitimi almak isteyen kişiler, meslek odaları ile temasa geçerek halk evlerinde eğitim alıyor. Zorunlu olan Hijyen Eğitim Belgesi olmayan personel çalıştıran işletmeye 1593 sayılı kanunun 282. maddesine göre 250 ila 1000 TL arasında cezai işlem uygulanıyor.

 ALO 174’E ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ

Öte yandan yetkililer, tüketicilerin tarihi geçmiş veya bozuk bir ürünü satın almaları durumunda Tarım Bakanlığı’nın Alo Gıda 174 hattını arayabileceğini, Zabıta’ya ve Büyükşehir Çözüm Masası’na şikayetlerini iletebileceğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑