parkinnn

Spor

Saha çilesi bu sezonda sürecek

2015-2016 futbol sezonuna amatör kulüpler yine stat ve tesis yetersizliğinde girecek

30 Haziran 2015 Saat: 12:00
Saha çilesi bu sezonda sürecek
Saha çilesi bu sezonda sürecek

Somut tek adım olan Muallimköy Stadı’nın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği bilinmiyor. Metin Oktay yine tıkış tıkış olacak. Dilovası’nda taş zeminli sahada da çözüme yönelik adım atılmadı. Amatör liglerde mücadele eden takımlar eskiden saha zeminlerinin patates tarlasını aratmayan görüntüleri ile gündeme gelirdi. Neyse ki o günler çok geride kaldı ama Gebze Bölgesi ölçeğinde konuyu ele aldığımızda ciddi boyutta bir stat, tesis yetersizliği öne çıkıyor. Yeni sezona yönelik olarak yapılan tek somut çalışmanın Gebze merkezine hayli uzak mesafede, merkez takımlarının tercih edeceğine olasılık verilmeyen Muallimköy Stadı da henüz tamamlanmış değil. Yeni stadın yeni sezona yetişmesi durumunda dahi kulüplerimiz tarafından ne derecede veya hangi oranda tercih edileceği merak konusu. 

DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR
Metin Oktay Stadı, Gebze merkezinde yer alan takımların çoğunun ilk tercihi. Stat özellikle yeni sezona yönelik hazırlıklar esnasında müthiş bir program, idman yoğunluğuna maruz kalıyor. Geçen sezon stadın yarı yarıya kullandırılması dahi ihtiyaca yanıt verememiş, çok sayıda takım dar alanlarda ve yetersizlik şekilde sezona hazırlanmaya çalışmıştı. Gebze merkezinde bir türlü yer bulunamaması veya eski kışla alanı dahil olmak üzere az sayıdaki kamuya ait yerlerden spor tesisi için tahsiste bulunulmaması sorunun sadece önümüzdeki sezon için değil daha sonraki sezonlar için de süreceğinin göstergesi.


BEYLİKBAĞI’NI DARICA DA KULLANIYOR
Gebze İlçe sınırları içinde kalan bir diğer tesis ise Beylikbağı Stadı. Darıca’daki takımların iç saha maçları için de tahsis edilen saha geçen sezon Köşklüçeşmespor ve Denizliköyüspor tarafından da iç saha maçları için tercih edilmişti. Denizliköyüspor, Muallimköy Stadı’nın devreye girmesinin ardından iç sahasını değiştirecek. Beylikbağı Stadı’ndaki binadan Beylikbağı Spor Kulübü’nün yerinin daraltılması ile yer edinen Köşklüçeşmespor’un da iç saha maçları için yine Beylikbağı Stadı’nı tercih edeceği sanılıyor. Yeşil beyazlıların Gebze Bölgesi’ndeki en geniş kapsamlı altyapı okuluna sahip olmasından ötürü bu statta önemli oranda yoğunluk var.


NENE HATUN, VARLA YOK ARASINDA
Darıca’daki Nene Hatun Stadı amatör kulüpler için var ile yok arasında bir noktada. Geçen sezon Darıca Kale Bayramoğluspor ve Darıca Türkeli Gençlik iç saha maçları için Metin Oktay’ı tercih etti. Bilindiği üzere her iki takım da mücadele ettiği liglerden bir alt lige düştü. Küme düşmelerinde saha, stat yetersizliği ne kadar etken oldu bilinmez ancak özellikle kale arkası tellerinin yakınlığından ötürü İSG açısından da riskler taşıyan sahanın bir ara ters yüz edilmesi gündeme gelmişti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın geçen sezonun devre arasında sözünü ettiği değişim henüz hayat bulmadı. 


ZEMİNİ TAŞI ARATMIYOR
Dilovası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şehit Nihat Karadaş Spor Tesisleri içindeki saha kelimenin tam anlamıyla gerek takımların, gerekse futbolcuların kabusu. Geçtiğimiz yıllarda şiddetli bir yağış sonrası sel sularına maruz kalan stadın zemini taşı aratmıyor. Geçen sezon bu gerekçeden ötürü kimi sakatlık vakaları, öngörülenden daha ağır geçti. Tavşancıl Mahallesi sınırları içindeki Salih Gün Spor Tesisleri’nde üstelik söz verilmesine rağmen herhangi bir adım atılmadı. Amatör kulüplerimiz 2015-2016 sezonuna mevcut sıkıntıların yanı sıra saha, tesis sıkıntısı da yaşamayı sürdürecek.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑