parkinnn

Spor

ŞAMPİYON ''GEBZE''DEN

İsmail Ata kupayı Samsun’dan getirdi Tenis Federasyonu’nun beş ayrı kategoride farklı illerde organize ettiği Türkiye Şampiyonaları’nın 12 yaş kategorisi Samsun’da gerçekleşti. Ferdi erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu Gebzeli İsma

17 Eylül 2014 Saat: 10:33
ŞAMPİYON ''GEBZE''DEN
ŞAMPİYON ''GEBZE''DEN

İsmail Ata kupayı Samsun’dan getirdi

Tenis Federasyonu’nun beş ayrı kategoride farklı illerde organize ettiği Türkiye Şampiyonaları’nın 12 yaş kategorisi Samsun’da gerçekleşti. Ferdi erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu Gebzeli İsmail Ata Çankaya edindi.

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 8-13 Eylül tarihlerinde beş ayrı kategoride organize edilen Türkiye Şampiyonaları'nda kupaya uzanan isimler belli oldu. Farklı illerde yapılan turnuvalarda şampiyonlar belli olurken Samsun’da, Samsun Tenis İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğindeki “12 yaş Türkiye Şampiyonası”nda zafere Gebzeli İsmail Ata Çankaya ulaştı. 50’nci Yıl Chrysler Orta Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Çankaya; finalde rakibi olan Efe Çomu’yu 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0 mağlup edip Türkiye Şampiyonu unvanını edindi.

ÇİFTLERDE TÜRKİYE İKİNCİSİ

İsmail Ata Çankaya, Efe Çomu ile çift erkekler finalinde de karşı karşıya geldi. Bu finalde Yankı Erel ile birlikte raket sallayan İsmail Ata Çankaya; Çomu/Enç ikilisine karşı ilk seti 6-3 kazandı, ikinci seti 6-2 kaybetti. Nefesleri kesen final seti ise  10-5’lik skorla yine Çomu/Enç ikilisinin oldu. İsmail Ata Çankaya bu neticelerle Samsun’dan Gebze’ye ferdide Türkiye şampiyonluğu, ikilide ise Türkiye ikinciliği dereceleri ile döndü.

HEDEFİNİ YÜKSEK TUTUYOR

8 yaşından beri tenis sporunun içinde olan ve Gebze’de yetişen İsmail Ata Çankaya hedefini Milli Takım forması ve dünyanın en prestijli turnuvalarında boy göstermek olduğunu belirtti. Tenisin kişinin zekasını geliştirip özgüvenini arttırdığına dair tespitleri de şahsında adeta doğrulayan İsmail Ata Çankaya geçen sene 6’ncı sınıfı üstün başarı belgesi ile tamamladığını, tenis sporuyla ilgilenmesinin derslerine ve okul hayatına pozitif etkisinin olduğunu dile getirdi.

AİLEDEN BÜYÜK DESTEK

Samsun’daki turnuvaya Şekerpınar’daki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri içinde yer alan tenis kortunda, Antrenör Ömer Ocak nezaretinde hazırlanan İsmail Ata Çankaya’nın en büyük destekçileri ailesi. Önceki pazar günü Şekerpınar’daki kortta gerçekleşen idmanda da oğlunun yanında yer alan Ali Çankaya oğlu İsmail Ata Çankaya’nın edindiği başarıyla ailecek büyük gurur ve onur duyduklarını belirtip kendisine bu spor dalında ilerlemesi için ellerinden gelen tüm desteği göstermeye devam edeceklerini söyledi.

ÖMER OCAK: YETERKİ FIRSAT TANINSIN

İsmail Ata Çankaya’yı Samsun’daki turnuvaya hazırlayan ve üzerinde büyük emeği bulunan antrenörü Ömer Ocak ise tenis sporunda fırsatların tanınması halinde Gebze Bölgesi’nde çok sayıda yetenek bulunduğunu belirtti. Çankaya’nın da gelecek vaat eden bir yetenek olduğunu kaydeden Ömer Ocak bu yeteneklerin açığa çıkartılmasında tesisleşmenin de büyük önem taşıdığına işaret etti. Ocak, “İsmail Ata Çankaya’nın 12 yaş grubunda Türkiye Şampiyonası’nda edindiği birincilik yeteneklerin desteklenmesi durumunda neler başarabileceklerinin en iyi örneğidir” diye konuştu.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑