parkinnn

Spor

Şampiyonların muhteşem gecesi

Başkan Karaosmanoğlu, Spor Ligleri’nde dereceye giren sporculara kupa ve hediyelerini verdi

21 Mart 2014 Saat: 11:01
Şampiyonların muhteşem gecesi
Şampiyonların muhteşem gecesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ilköğretim okulları arasındaki Spor Ligleri’nde dereceye giren öğrenciler için Şampiyonlar Gecesi düzenlendi. Öğrencilerin aileleri ve öğretmenleriyle katıldığı gurur gecesinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Spor, çocuklarımızı iyi yetiştirmenin en önemli aracıdır. Çocuklarımızı iyi yetiştirip, geleceğe sevgi dolu bireyler olarak sunacağız. Bunun için üzerimize düşen görevler neyse dün olduğu gibi bundan sonra da yerine getireceğiz” dedi.

 

GURUR GECESİNE YOĞUN KATILIM

Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç branşlarında düzenlenen ve 12 ilçeyi kapsayan Spor Ligleri’nde dereceye giren öğrenciler için Antikkapı Restauran’ta Şampiyonlar Gecesi düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhlis Öztürk, Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Savaş Akpolat, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, liglerde dereceye giren öğrenciler ve aileleri ile öğretmenleri katıldı.

 

ÇOCUKLARINIZI SPORA TEŞVİK EDİN

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, yoğun katılımın olduğu gecede bir konuşma yaptı. Sözlerine ailelere seslenerek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Sporun; çocuklarımızın yarınlara hazırlanmasında ve onların kötü alışkanlıklardan korunmasında önemli rolü var. Buradaki ve tüm anne babalardan ricam çocuklarını spora teşvik etsinler. Çocuklarımızı geleceğe bedenen, ruhen, ahlaklı ve sevgi dolu olarak yetiştirmek istiyorsak spora her zaman hayatımızda yer ayırmalıyız” dedi.

 

ÇOCUĞU İYİ YETİŞTİRMENİN EN ÖNEMLİ ARACI SPOR

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının bundan sonraki bölümünü konukların arasında yaptı. “Bizim en büyük sermayemiz çocuklarımız” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Spor, çocuklarımızı iyi yetiştirmenin en önemli aracıdır. Çocuklarımızı iyi yetiştirip, geleceğe sevgi dolu bireyler olarak sunacağız. Bunun için üzerimize düşen görevler neyse dün olduğu gibi bundan sonra da yerine getireceğiz” ifadesini kullandı.

 

BİLİŞİMİN KÖLESİ OLMASINLAR

Dünyada bilim ve teknolojinin hızlı bir gelişim içinde olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ancak çocukların teknolojiyi öğrenirken, zararlı yanlarından korunması gerektiğini anlattı. Konuşmasında sık sık ailelere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, bu konuda da anne babaların duyarlı olması gerektiğini kaydetti. “Çocuklarımız teknolojiyi öğrenmeli ancak kölesi olmamalı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “İşte bu konuda da spor en büyük kurtarıcıdır. Çocuk koşacak, terleyecek, spor yapacak, hayat dolu olacak. Saatlerce bilgisayarın başında esir olmayacak. Çocukları kötülüklerden korumanın yolu onları sporun herhangi bir branşıyla tanıştırmaktır” şeklinde konuştu.

 

HERŞEYİ ÇOCUKLAR İÇİN YAPIYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu ailelere böyle seslenirken, kendilerinin de yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her köşesinde spor tesisleri yaptıklarını, bunlara yenilerini eklediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, bunun yanı sıra amatör sporların en kolay ve rahat bir şekilde yapıldığı ilin Kocaeli olduğunu söyledi.

 

ÇOCUKLARIMIZI SPOR YAPMAYA TEŞVİK EDİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları sürekli spor yapmaya teşvik ettiğini ve bu nedenle birbirinden farklı spor organizasyonları düzenlediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Spor Ligleri’ni de bu nedenle benim talimatımla organize ettik. İstiyoruz ki çocuklarımız spor yapsın ve aldığı başarıyı herkesle paylaşsın. İşte bu önemli bir teşviktir. Başarısı yüreklendirilen çocuk daha da azimle yaptığı işe sarılır. Bu gecede geleceğimizin şampiyonlarını kutluyoruz” açıklamasını yaptı.

 

ÇOCUKLARIMA HELAL OLSUN

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Türkiye’nin kalkınması ve gelişimi yolunda çocukları iyi yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Sporun yanı sıra eğitim alanında da Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli çalıştıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bakın tüm 6. sınıflara bugüne kadar 140 bin adet tablet bilgisayar verdik. Bunun maliyeti ne derseniz, yaklaşık 40 trilyonun üzerinde. Çocuklarıma helal olsun. Çünkü onlar sizin olduğu kadar benim de çocuklarım. Ben bu tableti verirken bundan 20-30 sene sonrasını görüyorum. Bilgisayar verdiğimiz çocuk, yıllar sonra o bilgisayarın yazılımını yapan olmuş, avukat, doktor, mühendis olmuş. Ben bunları hayal ediyorum. Ben çocuklarıma inanıyorum ve onları çok seviyorum. Onlar her şeyin en iyisine layık. En güzel bilgisayarlara, en güzel spor malzemelerine, en güzel spor tesislerine layık. Çocuklarımdan hep büyük enerji alıyorum. Onlar gelecekte bizi onurlandıracak. Bizler de Allaha, çocuklarımızın bu ülkeye, insanlığa; bayraklarına hizmet etmeleri, faydalı insanlar olmaları için dua edelim” yorumunu yaptı.

 

ŞAMPİYONLAR KUPALARINI ALDI

Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşması salondaki konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı. Konuşmanın ardından Spor Ligleri’nde dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve hediyeleri verildi. Öğrenciler kupa, madalya ve hediyelerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin elinden aldı. Gecede birincilere ayakkabı ve eşofman, ikincilere ayakkabı ve yağmurluk, üçüncülere ise ayakkabı hediye edildi.

 

ÇOCUKLAR SPOR LİGLERİNİ SEVDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik 5-18 Mart tarihleri arasında Spor Ligi müsabakaları düzenledi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 12 ilçeyi kapsayan Spor Ligleri; Masa Tenisi, Satranç ve Atletizm branşlarında yapıldı. Öğrenciler spor müsabakalarına okul takımlarıyla katıldı. Her üç ligin eleme ve finallerinde toplam 93 okul ve 1000 öğrenci mücadele verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑