parkinnn

Güncel

Sanayide tehlike çanları çalıyor

Kral Oto Döşeme'nin sahibi, Oto Sanayi Sitesi Yöneticisi Kenan İkinci , gelecekteki soruna dikkat çekti.

12 Mayıs 2022 Saat: 17:25
Sanayide tehlike çanları çalıyor
Sanayide tehlike çanları çalıyor

Gebze kamuoyunun yakından tanıdığı , iş ve cemiyet dünyasının bilinen ismi Kenan İkinci , ''Türkiye'de  işsizlik  değil,  mesleki yetersizlik var. Oto sanayi sitesinde ara elaman ve çırak bulunamıyor.  '' dedi.

Sanayinin başkenti Gebze'deki iş ve işsizlik üzerine değerlendirmeler yapan  Kral Oto Döşeme'nin patronu İkinci, her sektörde olduğu gibi sanayi sitesinde de ara elaman ve çırak sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek değerlendirmelerde bulundu. Gebze Oto Sanayi Sitesi'nde hizmet veren ve Marmara bölgesinin alanında en büyük kuruluşu olan Kral Döşeme'nin 34 yıldır işvereni Kenan İkinci'den sektörel uyarılar geldi.

Gebze'nin mesleki  sorunlarına kayıtsız kalmayan ve sanayi sitesinin yönetim kurulu üyeliği görevini de sürdüren ,  bir dönem gazetecilik de yapan  ve aslen Erzincan'lı olan  Kenan Ekinci, yoğun iş hayatı içerisinde  bir çok STK'larda da aktif  faaliyetlerde bulunuyor. 48 yıllık bir Gebzeli olan İkinci, Grammer ve Pilot marka iş makineleri ile  yolcu koltuklarının  satış ve tamirinin yanısıra; Otom koltuk kılıfları ,Çapalı oto giyim,  Kar oto kılıflarının  marmara bölge bayiliğine devam ederken,  her türlü oto döşeme ve malzemeleri toptan ve perakende satışları yapıyor. Kenan İkinci,  sekiz kişilik  donanımlı ekip ve kadroyla kral oto döşeme otomotiv sanayi firmasıyla mesleğini konuştururken, iş hayatına yönelik düşüncelerini de Gölge'ye anlattı.

YETKİLİLER BİR AN ÖNCE EL ATMALI

Kenan İkinci şöyle konuştu ; '' Ülkede işsizlik değil,  mesleki yetersizlik var. Maalesef Türkiye'nin sanayi kenti Kocaeli ve özelikle Gebze'de her alanda olduğu gibi , Gebze oto sanayi esnafları ara elaman ve çırak bulamıyor. Sanayide bu konuda tehlike çanları çalıyor. Bugün  sanayi sitemizde usta ve sanatkarlar bitme noktasında.  Bunda uzun eğitim sisteminin de büyük rolü var.  Çünkü çırak olmayınca usta yetişmiyor , gelecek için tehlike çanları çalıyor.  Gün gelecek millet araçlarını tamir ettirmek için uzun randevular alacak.  Maalesefki,  ülkemizde işsizlikten çok mesleki yetersizlik var.  Bir an önce devlet  yetkililerinin konuya el atması gerek,  gelecekte  çıraklık okullarında kimseyi bulamayabiliriz. ''

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Kral Döşeme 34 yıldır hizmet veriyor.
Kral Döşeme 34 yıldır hizmet veriyor.
Kral Döşeme 34 yıldır hizmet veriyor.
Kral Döşeme 34 yıldır hizmet veriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑