parkinnn

Yaşam

Sapanca Gölü’ne uçak inecek

Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Sapanca Gölüne Deniz uçağı inmesi için izin aldıklarını açıkladı. Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Sapanca Gölü'ne inmek için ön izin aldıkl

19 Nisan 2014 Saat: 11:02
Sapanca Gölü’ne uçak inecek
Sapanca Gölü’ne uçak inecek

Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Sapanca Gölüne Deniz uçağı inmesi için izin aldıklarını açıkladı. Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan, Sapanca Gölü'ne inmek için ön izin aldıklarını, diğer göllere inmek için de girişimlerin sürdüğünü söyledi. Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu olarak da yararlandığı Sapanca Gölü'ne de deniz uçağının iniş ve kalkış yapması için ön izinleri aldıklarını söyleyen Arusan, şunları söyledi.

ÖN İZİN ALDIK

"Göllerle ilgili sadece Sapanca Gölü değil, Türkiye 'nin birçok gölüne inmek için çalışmalar yapıyoruz. Henüz göllere ticari olarak bu uçuşları gerçekleştirmeye başlamadık. Bunun da alt yapıları üzerinde çalışıyoruz. Göl olunca farklı bazı konular da devreye giriyor. Sapanca Gölü ile ilgili ön izin var. Deniz uçakları bütün doğal parkların içeresinde tek taşıma aracı olarak kullanılıyor. ABD, Kanada’da ve birçok başka ülkede küçük veya büyük deniz uçakları kullanılıyor. Bizim suda hiçbir aksamamız yok. Su içerisinde bir kanodan farksızız. Bazı noktalarda belirli düzenlemeler içersinde bunun yapılması gerekiyor. Bu her göle istediğimiz gibi ineriz anlamına gelmiyor. Doğal yaşama ve diğer konulara da hassasiyet göstererek bu yapılabilir"

UMDUĞUMUZU BULAMADIK"

Kocaeli'nde istedikleri hedefe ulaşamadıklarını söyleyen Arusan, "Kocaeli'nde kış sezonu girişinden dolayı istediğimiz randımanı aldığımız söylenemez. Kocaeli çok önemli. Biz de bu noktada ısrarla bu seferleri İstanbul üzerinden de bağlayarak seferlerimize devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑