parkinnn

Kültür

ŞEHİR REHBERİ BİR TIK UZAĞINIZDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın geliştirdiği Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) modeli ile kent genelinde aradığınız her şey bir tık uzağınızda.

16 Mayıs 2014 Saat: 11:45
ŞEHİR REHBERİ BİR TIK UZAĞINIZDA
ŞEHİR REHBERİ BİR TIK UZAĞINIZDA

Ülkemizde bu alanda örnek bir belediye olarak çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Rehberi'ne, web sitesi üzerinden ya da http://rehber.kocaeli.bel.tr/ adresine girerek, nöbetçi eczanelerden yol tarifine, zemin durumundan deprem haritasına kadar şehre dair aranılan birçok şeye ulaşılabiliyor.

KOCAELİ ŞEHİR REHBERİ
Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile gideceğiniz yerin adresini bulabilir, kültür ve tarih varlıklarının yerini arayabilir, sokağınızda altyapı kazı çalışmalarının hangi tarihlerde yapılacağını öğrenebilirsiniz. CBS'de ayrıca evinizin veya arsanızın imar planlarındaki konumunu bulabileceğiniz gibi sınava gireceğiniz okulun nerede olduğunu da görebilirsiniz.

BİLGİ PAYLAŞIMI SAĞLANIYOR
Kentin sosyal ve demografik yapısının bilgisayar ortamına aktarılması ve internet üzerinden halkla paylaşılmasını sağlayan CBS, yapılacak çalışmaların planlanmasında da alt yapıyı oluşturuyor. CBS ile toplanan veriler işlenerek kolay ve anlaşılır bir şekilde kurumların ortak paylaşımına sunuluyor. 2008 yılından bu yana hizmet veren Kocaeli Büyükşehir'in CBS sistemiyle imar, sağlık, eğitim, doğal kaynaklar, ulaşım, turizm, sanayi konularında bilgi paylaşımı sağlanıyor.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) NEDİR?
Herkesin iyi bildiği haritalara şehrin yapıları, parkları yeraltı ve yerüstünde bulunan tüm şehir unsurları eklendiğinde ve bu şehir unsurlarına yönelik aramalar ve analizler yapılabiliyorsa karşımıza Coğrafi Bilgi Sistemi adını verdiğimiz bilgi sistemi çıkmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑