parkinnn

Kültür

Şehir Tiyatrosuna usta oyunculardan tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ‘’Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?’’ oyununun galasını gerçekleştirdi. Usta oyuncular oyunu çok beğendi

5 Mayıs 2023 Saat: 13:48
Şehir Tiyatrosuna usta oyunculardan tam not
Şehir Tiyatrosuna usta oyunculardan tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ‘’Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?’’ oyununun galasında seyircisiyle bir kez daha buluştu.  Daha önce prömiyeri gerçekleşen oyun seyircinin büyük beğenisini kazanmıştı. Bu kez de galada izleyenleri kendine hayran bırakan oyun dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyuncu performanslarını göz doldurduğu oyuna katılım yoğun oldu. Oyunu izleyenler arasında Doç. Dr. Figen Büyükakın ve usta oyuncular Aydan Şener, Halil Ergün ile Sevtap Çapan da vardı. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Figen Büyükakın, genel sanat yönetmeni Sigalı ve Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncularını tebrik etti. Usta oyuncular Ergün, Aydan ve Çapan’da da oyuna tam not verdi. 

 

AYDAN ŞENER: MUHTEŞEM BİR OYUN

Oyunla ilgili duygularını paylaşan usta oyuncu Aydan Şener, “Muhteşem bir oyundu. Eminim ki çok emek verilmiş. Sahne düzeni olağanüstüydü. Komedi gibi görünüyor fakat 2. Dünya Savaşı dönemini anlattığı için acı da vardı. Çok etkilendim ve mutlu oldum. Funda İlhan ve Aydın Sigalı başta olmak üzere tüm oyuncular çok başarılıydı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sanata verdiği önemden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 

HALİL ERGÜN: OYUNCULARI, DEKORU VE IŞIĞIYLA BİR ŞOVDU

Bir diğer usta oyuncu Halil Ergün ise oyunu çok beğendiğini söyledi. Ergün, “Oyuncularıyla, dekoruyla, ışığıyla bir şovdu. İçeriği zaten bizi yıllarca etkilemiş bir tarihsel maceranın izlerini taşıyor. Güldürü tadıyla arkadaki o hüznü seyirci olarak hissettik. Kocaeli’nin bu kültürel bakış açıcı bana heyecan veriyor. Övünç duyduğum bir yer. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürekli yaklaşımından dolayı kutluyorum” dedi.

 

SEVTAP ÇAPAN: ÇOK ETKİLENDİM

Oyunu izleyenler arasında olan ünlü oyuncu Sevtap Çapan da oyundan çok etkilendiğini dile getirdi. Çapan sözlerini şöyle sürdürdü; “Böylesine prodüksiyon gerektiren ve bütçesi yüksek olan oyunun sahnelenmesi, oyuncuların her birinin keyif alması, akıllarında hiçbir soru işareti olmadan sadece sanatlarını yapıyor olmaları Büyükşehir tarafından verilmiş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini görmekten çok mutlu oldum. Buradan çok keyifli ayrılıyorum.”

 

İKİ PERDELİK TRAJİKOMEDİ

İki perdelik trajikomedi oyunun konusu şöyle; 1939 yılında Nazi Almanya’sı Polonya’yı işgal etmiştir. Özel bir tiyatronun Hitler karşıtı oyunun provaları politik-diplomatik gerekçelerle yasaklanır. “Hamlet” oyununa geri dönen tiyatroda, genç bir havacı teğmen ile oyuncu arasında bir flört baş gösterir. Almanlar işgali gerçekleştirmiş, tiyatro kapanmıştır. Havacı teğmen aracılığıyla bir Alman casusun Polonya’daki tüm direniş hareketlerini ele verecek listeyi Nazilere iletmek üzere Polonya’ya geleceği bilgisine ulaşan oyuncular, bunu engellemek üzere harekete geçerler. Artık dekorları Gestapo karargahına, kostümleri üniformaya, oyuncular da yurt sever direnişçilere dönüşmüşlerdir.

 

GENİŞ OYUNCU KADROSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’nın da seyirci karşısına çıktığı oyunda Funda İlhan, Çağrı Mengüç, Serhat Güzel, Zeynep Dilara Saydam, Levent Muratoğlu, Güliz Gençoğlu, Ozan Şahin, Duygu Mine Özcan, Onursal Yıldırım, Cemal Aldıç, Volkan Dinç, Ferdi Yıldız, Su Özdemir, Sevcan Kuş Efe, Umut İsfen, Çağla Buldak Akarsu, Alican Mert Pilavcı ve Işık Öztorun rol alıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑