parkinnn

Güncel

Son dakika... ABD'de ilk deprem! Kendisi çekildi...

Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile geçen yıl iki kez görüştüğü ortaya çıkan ABD Adalet Bakanı Sessions, Moskova'nın seçimlere müdahalesini araştıran FBI soruşturmasından çekilmek zorunda kaldı.

3 Mart 2017 Saat: 09:07
Son dakika... ABDde ilk deprem! Kendisi çekildi...
Son dakika... ABD'de ilk deprem! Kendisi çekildi...

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak ile seçimlerden önce iki kez görüşmesi, Washington'da depreme yol açtı.

Haberin duyulmasıyla seçim yarışında Başkan Donald Trump'ın en büyük destekçilerinden olan eski senatör Sessions'a yoğun bir istifa baskısı geldi. Adalet Bakanı, şimdilik Rusya'nın seçimlere müdahalesini araştıran FBI soruşturmasından kendini çekerek ilk adımı attı.

Bakan olmadan önce Senato'da sorgulanan Sessions, hiçbir Rus yetkiliyle konuşmadığını söylemişti. Görüşmelerin ortaya çıkmasıyla Sessions yemin altındayken yalan söylemekle suçlanıyor.

Adalet Bakanı, Rus Büyükelçi Kislyak ile seçim hakkında hiçbir şey görüşmediği savunmasını yaptı ancak Demokrat Partililer koltuğunu bırakması için bastırıyor.

Trump'tan tweetli destek

Temsilciler Meclisi de, başkanlık seçimini Rusya'dan yardım alarak kazandığı suçlamaları getirilen Donald Trump ile Moskova arasındaki ilişkileri soruşturacak.

ABD lideri Trump da baskı altında. Trump, daha önce Rusya ile ilişki kurduğu için Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in görevini bırakmasıyla ilk kurbanı vermişti. Şimdiki soru, ikinci kurban Sessions mı olacak?

Trump, bugün attığı Twitter mesajlarında Adalet Bakanı Sessions'ın güvenilir bir adam olduğuna vurgu yaptı ve "Yanlış hiçbir şey yapmadığını söyledi" diyerek Sessions'ın arkasında durdu. Ancak, Senatoda ifade verirken daha açık olabileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

New York Times: Damat Kushner de buluştu

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in de Aralık ayında Rus Büyükelçi Kislyak ile buluştuğunu yazdı. haber, Beyaz Saray basın sözcülerinden Hope Hicks'e dayandırıldı.

Habere göre, 20 dakika süren görüşmede Kushner'in yanında istifa eden Michael Flynn de vardı.

Obama belge topladı

Reuters haber ajansı, Barack Obama yönetiminin son günlerinde Rusya’nın müdahalesi hakkında bilgi topladığını duyurdu. Habere göre, belgeler, gelecekteki muhtemel soruşturmalar için toplandı. Rusya, Demokrat Parti’ye ait kişi ve kurumlara siber saldırı düzenleyerek Trump’ın lehine ABD seçimlerine müdahil olmakla suçlanıyor.

Sessions-Kislyak arasındaki görüşmeleri ABD Adalet Bakanlığı dün duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, Sessions'ın seçimlerle ilgili konuşmadığının altı çizilmişti.

İlk fire Flynn olmuştu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Kislyak'la buluşmasını gizlediği için Şubat ayı ortasında istifa etmek zorunda kalmıştı. Trump daha göreve gelmeden Rus büyükelçiye Washington'ın yaptırımları kaldırma planından söz eden Flynn, buluşmayı uzun süre inkar etti ancak baskılara dayanamayıp koltuğunu bıraktı.

Flynn'ın Moskova'da 2015 yılında katıldığı bir davette Rusya lideri Vladimir Putin'le aynı masayı paylaştığı görüntüler, ses getirmişti.

Ku Klux Klan sempatizanı!

Alabama Senatörü Jeff Sessions, Senato'da onaylanan ilk bakan olmuştu ancak özellikle geçmişte kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle tepki görmüştü.

Siyah-beyaz eşitliğine karşı çıkan Ku Klux Klan (KKK) örgütüne sempatiyle baktığı belirtilen 69 yaşındaki siyasetçi, Washington'daki en muhafazakar isimlerden biri.

1986 yılında federal hakimlik için önerilen Session'ın adaylığı, hakkındaki 'ırkçılık' suçlamaları sonrası Senato tarafından reddedilmişti. Sessions'ın siyah bir asistana, "Beyazlarla konuşurken dikkatli ol" dediği gündeme gelmişti.

Sessions'ın Adalet Bakanı olması gösterilerle protesto edilmişti.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑