Ana Manşet Reklam

Güncel

Son dakika: Çanakkale'de beşik gibi... Art arda depremler!

Ayvacık ilçesinde dün sabah başlayan deprem fırtınası durmuyor, bu sabah 5.2 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlayan depremler 4.3 ve 4.2 ile devam etti.

7 Şubat 2017 Saat: 09:34
Son dakika: Çanakkalede beşik gibi... Art arda depremler!
Son dakika: Çanakkale'de beşik gibi... Art arda depremler!

Son dakika: Dün sabahtan bu yana deprem fırtınasına tutulan Çanakkale, bu sabah da üç kez sallandı. Son 24 saatte gerçekleşen depremlerin sayısı 260'ı aştı.

Gece boyunca fay hattı hareketli olan Ayvacık'ta ilk deprem saat 05:24'te oldu. 5.2 büyüklüğündeki deprem, yerin beş kilometre altında gerçekleşti.

Depremle birlikte bölgede yaşayanlar korkuyla evlerinden dışarı fırladı.

Deprem sonrasında ilk belirlemelere göre Taşağal köyündeki bir cami ile Yukarı köyündeki bazı evlerde hasar tespit edildi.

Bir sonraki sarsıntı saat 08.15'te meydana geldi. 4.3 büyüklüğündeki depremi iki dakika sonra bu kez 4.2 büyüklüğündeki sarsıntı izledi.


ARTÇI SAYISI 270'İ AŞTI

Çanakkale'deki deprem fırtınası, dün sabah 06.51'de gerçekleşen 5.5 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlamıştı. Gün içinde aynı bölgede dört ve dörtten büyük çok sayıda deprem oldu.

Dün sabahtan bu yana meydana gelen artçı sarsıntıların sayısı ise 270'ten fazla. Artçıların en büyüğü 3.9.

Depremlerin bazıları Ege açıklarında, bazıları ise hemen kıyıda gerçekleşti.

238'İ AĞIR 313 BİNA HASARLI

Bu sabah yazılı açıklama yapan Çanakkale Valiliği, saat 07:30 itibariyle yapılan tespitleri duyurdu:

"Ayvacık İlçesi Yukarıköy Köyü başta olmak üzere toplam 14 yerleşim biriminde 238 ağır hasarlı konut, 75 hafif hasarlı konut ve 31 ağır hasarlı ahır/depo tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmalarına devam edilmektedir.

Meydana gelen depremde can kaybı yoktur. 8 vatandaşımız yaralanmış olup, 5’i taburcu edilmiş, 3’ünün tedavisine devam edilmekte ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Deprem bölgesinde 4 Ambulans, 2 UMKE Ekibi ve 1 UMKE Acil Çadır Ünitesi hazır halde görev icra etmektedir.

İyileştirme çalışmaları kapsamında; AFAD Başkanlığı ve KIZILAY’dan 320 çadır, 1052 battaniye, 700 yatak ve 50 aile mutfak seti gelmiş ve dağıtımı yapılmaktadır.

Ayrıca, AFAD Başkanlığından 200 ADET yaşam konteyneri talep edilmiş olup bugün itibariyle Yukarıköy Çadırkent alanına teslim edilmesi planlanmaktadır."

ÇADIR KENTTE UYKUSUZ GECE

Depremzedeler, AFAD ve Kızılay'ın bölgede kurduğu çadırkentte geceyi geçirdi.

Doğan Haber Ajansı, bazı depremzedelerin korkudan uyuyamadığını, bazılarının ise çadırlara giremeyerek günün aydınlanmasını dışarıda beklediğini aktarıyor.

Aydınlatması sağlanan çadırkentte köylülere dün akşam yemek dağıtıldı.

Bölgede yaşayanların evlerine girmeleri yasak. Çanakkale genelinde okullar bugün tatil.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑