parkinnn

Güncel

Son dakika... Çavuşoğlu: Menbic'e gideceğiz, YPG çekilmezse vuracağız

ABD'nin YPG'ye desteğini sert sözlerle eleştiren Dışişleri Bakanı, "El Bab'dan sonra Menbic'e doğru gideceğiz. Operasyon henüz başlamadı, taciz ateşi olabilir. ABD askerlerinin o bölgede olduğunu biliyoruz" ded

2 Mart 2017 Saat: 14:18
Son dakika... Çavuşoğlu: Menbice gideceğiz, YPG çekilmezse vuracağız
Son dakika... Çavuşoğlu: Menbic'e gideceğiz, YPG çekilmezse vuracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin daha önce verdiği çekilme sözlerini hatırlattı ve "El Bab'dan sonra Menbic'e doğru gideceğiz. Operasyon henüz başlamadı, taciz ateşi olabilir. ABD askerlerinin o bölgede olduğunu biliyoruz. Bizim YPG veya başka bir terör örgütüyle olan mücadelemiz bizi ABD'yle karşı karşıya getirmemelidir. Terör örgütlerinin yanında hiçbir müttefikimizin durmasını arzu etmeyiz. Menbic'ten YPG'lilerin çekilmesini istiyoruz. Çekilmezlerse vuracağımızı daha önce söyledik" dedi.

Canlı yayında açıklamalar yapan Çavuşoğlu, ABD ile Rakka operasyonunun birçok kez görüşüldüğünü belirtti:

"Bazı askerlerden farklı açıklamalar oluyor. Daha önce Kongre'deki açıklamalarda PKK ve YPG'nin bir farkı olmadığını söylemişlerdi. YPG ile bu operasyonları yapmak, Suriye'nin geleceğini riske atmak demektir. Bir terör kampının oluşmasını sağlamaktır. Bizim bu konudaki tutumumuz son derece nettir, katıdır."

En yetkili kişilerin konuyu görüştüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, gelen bir soru üzerine "Burası ABD'nin toprakları değil, biz ABD askerleriyle niye karşı karşıya gelelim? Eğer ABD YPG'yi müttefik olarak seçerse o başka. Öyle bir anlaşma olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑