parkinnn

Güncel

Son dakika... Erdoğan: Gereken cevap verildi

İstanbul'daki metro açılışında konuşan Cumhurbaşkanı, "Birileri hala ne yaptınız ki diyor. Dün akşam bunlara parlamento gereken cevabı verdi. Millet, referandumda nihai kararı verecek, Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşa

21 Ocak 2017 Saat: 17:20
Son dakika... Erdoğan: Gereken cevap verildi
Son dakika... Erdoğan: Gereken cevap verildi

Vatman koltuğuna oturarak Tavşantepe'den Pendik'e kadar metroyu kullanan Erdoğan, kaçıncı kez metro kullandığını unuttuğunu belirterek "Belediye başkanlığımdan bu yana her halde 1015'i bulmuştur. Teknoloji şimdi çok ileriye doğru gidiyor. Mesela bu çok daha farklı ileri teknoloji. Ancak buraya indiğim noktada bazı özelliklerini anladım" ifadesini kullandı.

İstanbul'da Kadıköy-Kartal metro hattında Taşvantepe'ye uzanan üç istasyonun açılışı gerçekleştirildi. Tavşantepe İstasyonu'nun girişinde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra açılış kurdelesi kesti. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, Tavşantepe durağından Pendik'e kadar metroyu kullandı. Kaçıncı kez metro kullandığını unuttuğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Belediye başkanlığımdan bu yana her halde 1015'i bulmuştur. Açılışını yaptıklarım olarak kastediyorum. Teknoloji şimdi çok ileriye doğru gidiyor. Mesela bu çok daha farklı ileri teknoloji. Ancak buraya indiğim noktada bazı özelliklerini anladım" dedi.

TBMM'de gece saatlerinde alınan referandum kararı sonrası ilk değerlendirmesini yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün açılışını yaptığımız etap, Kadıköy'ü  Kartal'a bağlayacak 21 kilometrelik metro hattının 4,5 kilometrelik bölümünü oluşturuyor. Metronun Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar olan ve inşası süren bölümü, 2018'de, Tuzla'ya kadar olan ve ihale sürecinde bulunan bölümü de inşallah 2019'da tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanımızın 5 milyar liralık yatırımla inşa edilen ikinci pistinin devreye girmesiyle yolcu kapasitesi 45 milyona çıkıyor. Planlanan yeni bir pist daha var. O da devreye girdiğinde kapasite büyük gövdeli uçakların da inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak.

Bugün açılışını yaptığımız 400 trilyon liralık yatırımla 3,5 yılda tamamlanan bu hatla birlikte İstanbul'daki toplam raylı sistem uzunluğu 150 kilometreye ulaşmış oluyor. İstanbul genelinde halen yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Yani çok yakında mevcut hat uzunluğunu 2 katından fazla artırıyoruz. Halen ihale süreci devam eden raylı sistem projelerinin uzunluğu 118 kilometre, proje aşamasında olanların uzunluğu ise 42 kilometredir. Etüt aşamasındaki projelerle de 260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul'a kazandırmayı hedefliyoruz."

Birileri hala 'Ne yaptınız ki?' diyor. Hamdolsun 'Ne yaptınız ki?' diyenlere, dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir, şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Raylı sistemle boğaz geçişi konusunda Marmaray'ın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı da devreye almak suretiyle iki alternatifli bir imkanı oluşturmuş oluyoruz. Her zaman söylediğim gibi İstanbul'a hizmet etmek bir aşk, sevda, gönül işidir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız İstanbul'a verebileceğiz hiçbir şey yoktur. Ne diyor merhum Yahya Kemal? 'Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul/Görmedim gezmediğim, sevmediğim  hiçbir yer/Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul/Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.' Biz de tüm hayatımız boyunca, şairimiz gibi 'Ey aziz şehir, ömrümüz oldukça gönül tahtımıza keyfince kurul' dedik, demeyi de sürdüreceğiz. Üstat Necip Fazıl ne diyor? 'İlle de İstanbul' diyor. Biz de böyle diyerek, bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı, İstanbul'da dün akşamki lav silahıyla saldırı girişimine de değindi:

"İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırsınlar, istedikleri kadar AK Parti binalarımıza saldırsınlar. Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Bizler bu yola her şeyimizi koyduk.

Şu anda bir referandum süreci içindeyiz. Bunun ardından da sizin bu talebiniz (idam) önüme geldiğinde ben bunu onaylarım. Hans ne der, George ne der beni ilgilendirmez. Bu manzara güçlü Türkiye manzarasıdır, bu manzara yeni Türkiye'nin doğuşu manzarasıdır.

Onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz."

REFERANDUM SİNYALİ

Erdoğan, referandum kampanyası için ilk sinyali de açılış töreninde verdi:

"Sizlerden şimdiden bir ricada bulunuyorum; bu referandumla ilgili kampanyada inanıyorum ki sizler gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz. Çünkü bizim Rabiamız var. Çünkü biz tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Öyleyse durmak yok, yola devam."

Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, İstanbul'da açılışı yapılan eserler arasında Milli Eğitim Bakanlığı Pendik Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Ahmet Aslanhan İmam Hatip Lisesi, Lüfti Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Kız Meslek Lisesi, Kurtköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ile çeşitli ortaokullar; Pendik'te inşa edilen Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksinin, enerjide çeşitli yüksek gerilim hatlarıyla ilgili yatırımlar ile hükümet konağı bulunuyor.

Ayrıca, metro hattının yanı sıra 379 sosyal konut, parklar, caddeler, spor alanları, köprüler, kurban kesim alanı, içme suyu ve yağmur suyu kanal yatırımları, dere ıslah çalışmaları da açıldı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑