parkinnn

Güncel

Son dakika haberi: Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit sayısı arttı!

Kayseri'deki hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kayseri'de şehit sayısı 14'e yükseldi. İçişleri Bakanı Soylu da yaptığı son açıklamada yaralı sayısının bir arttığı ifade etmişti. Soylu, '5

17 Aralık 2016 Saat: 16:45
Son dakika haberi: Kayserideki bombalı saldırıda şehit sayısı arttı!
Son dakika haberi: Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit sayısı arttı!

Son dakika haberi: Bugün sabah saatlerinde Erciyes Üniversitesi'nin yakınında saat 08.45'te halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Otobüsün içerisinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerler vardı. 

Patlamada 14 asker şehit oldu, 12'si ağır 56 kişi yaralandı

Patlama, Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

OLAYLA İLGİLİ 7 GÖZALTI, 5 KİŞİ ARANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri Valiliği'nde diğer bakanlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, 13 şehidin cenazesinin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünü söyledi. Soylu, "Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi de aranmaktadır" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da 56 yaralıdan 12'sinin yoğun bakımda, 4'nün ise komada olduğunu belirtti.

ŞEHİT SAYISI ARTTI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti.

ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Kayseri'de  bu sabah teröristlerin çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 13 asker ile yaralanan 56 kişinin kimlikleri belirlendi. DHA muhabirlerinin  Valilik, Emniyet  Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes  Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldığı bilgilere göre şehitlerin ve yaralananların isimleri şöyle: 

ŞEHİTLER: Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç, Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan, Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

YARALILAR: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur

Tekden Hastanesi'nde tedavi gören Ahmet Gün.

Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Mehmet Taşdelen.

Dünya Hastanesi'nde tedavi gören Recep Coşkun.

Erciyes Hastanesi'nde tedavi gören Gökhan Çelik.

ARAÇ ÇALINTI

Teröristlerin bomba yükleyip patlattığı hafif ticari aracın dün Şanlıurfa'dan çalındığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin erkek olduğu ve bomba yüklü beyaz renkteki aracın dün saat 23.30'da Malatya- Kayseri karayolundan gelip Pınarbaşı İlçesi'nden geçerek, kent merkezine geldiği belirlendi.

TERÖRİST PARÇALANDI

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı'ndan gelen, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği belirlendi.

Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla birlikte, teröristin patlamayı gerçekleştiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

GENELKURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR SALDIRIYI GÖRÜŞTÜ

Kayseri Valiliği'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Vali Süleyman Kamçı, kurulan kriz masasında bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

MEYDANDA PROTESTO GÖSTERİLERİ

Güvenlik zirvesi sırasında Cumhuriyet meydanına gelen ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup genç, 'Kana kan, intikam, intikam', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'İdam isteriz' sloganları attı.

Katılanlarla birlikte sayının 1000'e ulaştığı kalabalık, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı HDP Kayseri il binasını taşladı

KAYSERİ VALİSİ: "MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri'deki patlamayla ilgili "Canlı bomba saldırısı, maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.
  Vali Süleyman Kamçı patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Kamçı, "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" dedi.
  Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna "Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var" ifadelerini kaydetti. .

PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık  tarafından Kayseri'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin geçici yayın  kısıtlaması getirildiği bildirildi.

 Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Radyo ve Televizyonların Kuruluş  ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça  gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel  olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü  belirtildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑