parkinnn

Güncel

Son dakika haberi: Reina katliamcısı oğlunun intihar eylemcisi olmasını istemiş

Yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişiyi katleden DEAŞ mensubu Abdulkadir Masharipov çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

11 Şubat 2017 Saat: 22:29
Son dakika haberi: Reina katliamcısı oğlunun intihar eylemcisi olmasını istemiş
Son dakika haberi: Reina katliamcısı oğlunun intihar eylemcisi olmasını istemiş

Ortaköy'de bulunan Reina isimli gece kulubünde 39 kişiyi katleden ve saldırıdan 16 gün sonra yakalanan Abdulkadir Masharipov 25 günlük emniyet sorgusunun ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Masharipov'un soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alındı. Savcılık sorgu sonrası Masharipov’u 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Nitelikli Şekilde Birden Fazla Kişiyi Öldürme', 'Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması' suçları kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlik Masharipov’un tutuklanmasına hükmetti. Masharipov Silivri cezaevine gönderildi.  

Eylem için talimat aldı 

Savcılık tutuklamaya sevk yazısında Masharipov’un eylemi gün be gün nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Abdulkadir Masharipov 25 Aralık 2016 tarihinde Telegram üzerinden haberleştiği DEAŞ terör örgütünün Suriye’deki çatışma bölgelerinde aktif faaliyet yürüten “Abu Şüheda” kod isimli örgüt mensubundan yılbaşı gecesi silahlı eylem yapması için talimat aldı. Masharipov aynı gün Suriye Rakka’da faaliyet gösteren “Rahova” kod isimli DEAŞ militanı ile telegram üzerinden konuşarak eylemi gerçekleştirme kararı aldı. Masharipov tekrar “Abu Şüheda” kod isimli kişiyle telegram üzerinden konuşarak planlanan eylem için hazır olduğunu bildirdi.

Ailene sahip çıkacaklarını söylemişler

DEAŞ terör örgütünü Türkiye’deki eylemlerin organize eden “Ebu Cihad” kod isimli sorumlu Abdulkadir Masharipov’a ses kaydı gönderdi. Bu ses kaydı Masharipov’un kaldığı evdeki tabletten ele geçirildi. Ses kaydında eylem sonrası Masharipov’un ailesine DEAŞ örgütü tarafından sahip çıkılacağı, bu konuda endişelenmemesi söylendi. 

Ailesinin yanında kaldı

Ebu Cihad kod isimli örgüt mensubunun talimatları gereğince Masharipov 27 Aralık 2016 tarihinde günlüğü 100 TL’den 3 günlüğüne Medikule Residas’ta bir daire kiraladı. Daire kiralanmasına rağmen Masharipov Başakşehir’de ailesinin bulunduğu konuta gitti ve geceyi burada geçirdi.

Oğlunun da büyüyünce intihar eylemi yapmasını istedi

Masharipov’un kullandığı ve ifadesinde şifrelerini savcılıkla paylaştığı mail adresi mahkeme kararı alınarak üzerinde inceleme yapıldı. Masharipov 27 Aralık 2016 tarihinde saat 23:57 sıralarında bir veda videosu çekti. Video görüntülerinde istihşad (intihar) eylemi yapacağını, çocuklarının büyüyünce zorluk çıkarmamalarını ve oğlunun da büyüyünce kendisi gibi istihşad eylemi yapması tavsiyesinde bulunduğu tespit edildi.  Masharipov’un veda videosunu çekimi eşi Zarina Nurullayeva tarafından yapıldığı tespit edildi.

Mühimmat aldı

29 Aralık günü ise Medikule Rezidans’a giderek eylem için gönderilecek silah ve mühimmatı bekledi. Buradaki daireye kimliği belirlenemeyen bir şüpheli, Ak-47 kalasnikof tüfek, 6 şarjör mermi ve 3 adet flash bangi Masharipov’a teslim etti. Muhimmatı getiren şüphelinin yüzünü açmadığı, getirdiği şarjörleri bantla birbirlerine ters pozisyonda atış sırasında zaman kaybetmemesi için bantladığı belirlendi. 

Mühimmatı kameraların çekmediği yere istedi 

31 Aralık günü Reina’nın iç mekan görüntüleri “Ebu Cihad” tarafından Masharipov’a gönderildi. İfadesine göre ticari taksiden Reina’nın önünde inen Masharipov, çevrede dolaşarak 5 dakika boyunca keşif yaptı ve çevrede polis ekipleri görmemesi üzerine eylemi gerçekleştirmeye karar verdi. Tekrar taksiye binen Masharipov, Zeytinburnu’na geri döndü. “Ebu Muhammed” kod isimli örgüt mensubuna Telegram’dan silah ve mühimmatların kameraların çekmediği bir yerde teslim edilmesini söyleyerek konum bilgisi gönderdi. Suriye’deki çatışma bölgelerinden gelen “Ebu Nur” kod isimli örgüt üyesinden Zeytinburnu’nda silahları teslim alan Masharipov, taksinin bagajına mühimmat ve silahları yükleyerek 01.15 sıralarında Reina’nın önündeki giriş kapısına 10 metre mesafede taksiyi durdurarak eylemi gerçekleştirmek için indi. 

Polisle ilgili yalan söyledi 

Masharipov, 3 adet flashbangi montunun ceplerine koydu. İkişerli bantlanmış şarjörlerin bulunduğu sırt çantasını ve çift şarjör takılmış kalaşnikofu eline alarak Reina’nın giriş kapısına koşarak harekete geçti. Kapıdaki polis memuru Burak Yıldız ve özel güvenlik görevlisini öldüren Masharipov, ifadesinde polis memurunun kendisine tabanca ile birden fazla ateş ettiğini söyledi. Ancak savcılık yaptığı incelemelerde polis memuru Burak Yıldız’ın belindeki silahı kullanamadan birden fazla ateş edilerek vurulduğunu tespit etti. 

Soğuk kanlı bir şekilde ateş etti 

Sev yazısının değerlendirme kısmında Reina’dan içeri giren Masharipov’un, işletmenin içinde eğlenen insanları soğuk kanlı bir şekilde otomatik tüfekle öldürmek amacıyla ateş ettiği, mermisi biten şarjörleri değiştirmeden önce insanların üzerine flash bang attığı, bombanın güçlü ışık ve ses etkisi ile insanları panik ve dehşete düşürdüğü ifade edildi. Işık nedeniyle kapandığı anlarda sırt çantasından aldığı dolu çift şarjörü silaha takarak ateş ettiği tüm mermileri yerde yatan yaralılar dahil insanların üzerine boşalttığı belirtildi. 

İntihar eylemi için kendime sakladım 

Mermilerin tamamını kullanan saldırgan, üzerinde bulunan montu ve beresini çıkararak, son flash bangi yüzüne doğru tutarak elinde patlattığı belirlendi.Sorgusunda neden böyle davrandığı sorulan terörist, ‘Sonradan flash bang olduğunu öğrendim. Bombaları örgüt mensubunca, Amerikan malı kaliteli el bombaları olduğunu söylemesi üzerine son bombayı intihar eylemi için kendime sakladım. Tanınmamam ve cesedimin teşhis edilmemesi için yüzüme yakın bir şekilde patlattım” dedi. 

Türkiye’yi kafir olarak görüyorlar 

Saldırgan ifadesinde ise, DEAŞ’ın Türkiye’yi kafir ve düşman olarak gördüğünü, Türkiye’ye cihad ilan ettiklerini, DEAŞ halifesi Ebu Bekir Bağdadi ve DEAŞ terör örgütünün sözcüsü Ebu Hasan Muhacir’in de Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı cihad ilan edip bunu medya üzerinden açıkladıklarını ifade etti. Saldırgan ifadesinde son olarak Reina’ya yaptığı saldırıyı kabul etti.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑