parkinnn

Güncel

Son dakika... YPG, Menbic'in batısını Esad'a bıraktı

ABD'nin desteklediği PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Türkiye'nin Menbic'e ilerleyişini durdurmak için Şam rejimiyle anlaştı. Menbic'in batısındaki köyler bir anda el değiştirdi, yeni haritada YPG'nin çekilip reji

2 Mart 2017 Saat: 14:49
Son dakika... YPG, Menbicin batısını Esada bıraktı
Son dakika... YPG, Menbic'in batısını Esad'a bıraktı

Suriye'nin kuzeyinde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı ile El Bab'ı terör örgütü IŞİD'den temizlemesi, bölgede dengeleri değiştirdi.

El Bab'ın güneyindeki Tadif'e kadar gelen Şam rejimi askerleri, daha sonra kuzeye ilerleyip terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kontrol ettiği bölgeye ulaştı. Aynı günlerde Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri YPG ile çatıştı.

Ardından bugün ABD'nin desteklediği YPG. Menbic'in batısını Suriye ordusuna bıraktığını duyurdu, haberi uluslararası ajanslar son dakika olarak dünyaya geçti. Anlaşmanın Rusya'nın devreye girmesiyle yapıldığı bildiriliyor.

Menbic Askeri Konseyi, köylerin birkaç gün içinde rejim askerlerine teslim edileceğini açıkladı.

Gelişmeyle birlikte bölgedeki haritada ani bir değişiklik yaşandı, rejim güçleri Türkiye sınırına yaklaştı.

Türkiye, geçen yıl IŞİD'den temizlenen Menbic'ten YPG'lilerin çıkmasını istiyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan El Bab'dan sonraki hedefin Menbic olacağını önceki gün ilan etmişti.

ABD ise, Türkiye'nin muhtemel operasyonuna karşı bölgeye zırhlı araçlar yerleştirdi ve halihazırda Menbic'de YPG'lilere eğitim veriyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑