parkinnn

Siyaset

SÖNMEZ KARTEPE İÇİN 10 BÜYÜK PROJE AÇIKLADI

Kartepe Kule, DeepSiz Park, alternatif tarım geliyor

4 Mart 2014 Saat: 13:40
SÖNMEZ KARTEPE İÇİN 10 BÜYÜK PROJE AÇIKLADI
SÖNMEZ KARTEPE İÇİN 10 BÜYÜK PROJE AÇIKLADI

CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, Kartepe için partisi tarafından hazırlanan 10 büyük projeyi açıkladı.   Sönmez, geçmişte belediye başkanlığı yaptığı için tecrübesi, Kartepe’de yaşadığı için bölgeyi ayrıntılı olarak bilmesi ve mesleğinin de mühendis olması nedeniyle, ilgi çekecek ve çok konuşulacak projelere imza attı.

Hedefini, bir Avrupa kenti ve dünya’da tanınan bir bölge olarak belirleyen Sönmez, Kartepe’yi  Verimli Bölge, Turizm Bölgesi, Lojistik Bölgesi ve Sanayi Bölgesi diye dört stratejik bölgeye ayırarak, projeleri de bölgenin  bu özelliklerine göre hazırladıklarını açıkladı.

Projelerle ilgi açıklamada bulunan CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı yaşar Sönmez, “Kartepe’de büyük değişimler olacak. Önce Kartepe’nin stratejik önemini kavradık. Sonra değişim için projeler oluşturduk. Bu projeler, Kartepe’nin sosyal ekonomik gelişime katkıda bulunarak, dünya çapında gelişmişlik seviyesine ulaştıracağına inanıyoruz”dedi.

Sönmez, Baz Kule, Turizm Yolları, Kültür Müzesi, Sağlıklı Yaşam Kompleksi,  Yediden Yetmişe Spor, Deepsiz  Park, Sağlık Hizmetleri, Alternatif Tarım, Eğitim Hizmetleri ve Sosyal Hizmetler olmak üzere 10 Başlık Altında Onlarca Proje hazırladıklarını söyledi. İşte Sönmez’in projelerinden bazıları...

KARTEPE KULE GELİYOR

Kartepe Kule projesi kapsamında, Baz istasyonlarının oluşturduğu görüntü  ve çevresel elekromanyetik kirliliği engelleyeceğiz.  Kontrolü sağlanamadığından insan hayatına kalıcı zararlar veren Baz istasyonlarını belediye sorumluluğunda tek bir noktada toplayacağız.  Baz kule operatör kiralarının yanı sıra  30 derece dönen restoranı ile kazanç kapısı ve bölgenin sembolü olacak.

DEEPSİZ  PARK PROJESİ

İkinci büyük DeepSiz  Park projesi. Bu proje kapsamında,  Yüzme alanları, Bisiklet gezi yolları, Yürüyüş yolları, balık tutma alanları, Çocuk oyun alanları, Gondol gezintileri, Macera parkları, Acısu Bataklığının turizme kazandırılması gibi projeler gerçekleştirilecek. Kartepe’ye giriş yapan tüm yollar turizme göre yeniden düzenlenecek.

ALTERNATİF TARIM

Arazilerin verimliliğine uygun olarak, alternatif tarım ürünleri yetiştiriciliğinin önü açılacak. Teşvikler yapılacak.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE MERKEZİ

7’den 70’e spor projesi kapsamında, spor alanları oluşturulacak, spor kulüpleri desteklenecek. Kültür Müzesi ve Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Merkezi kurulacak.

HER KESİME SOSYAL HİZMET

Yaşlılara gezi hizmeti, kimsesizlere ve yoksullara yardım, yürüyemeyecek durumdaki yaşlılar için park gezileri, kimsesizlere barınak, yaşlılara ücretsiz sağlık hizmeti, kadın konuk evi, engelli yolları, gençlere evlilik yardımı, seyyar sağlık aracı ile sağlık hizmeti, şiddet gören kadınlara sahip çıkma,  7/24 sağlık hizmeti, doğum yardımı, yoksul ailelerin başarılı çocuklarına burs, hastalara yardım, Gelin arabası ve düğün Salonu desteği,  Seyyar cenaze evi ve yemek hizmeti, sünnet ve diğer cemiyet desteği, eğitim yardımı gibi onlarca proje ve aktivite gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑