parkinnn

Yaşam

Su sıkıntısı çekmemek için çözüm: ‘Gri su’

İSU Genel Müdürlüğü’nün 2104 yılı 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı. İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda, kuraklık, suyun tasarruflu kullanımı, köylerin su ta

15 Mayıs 2014 Saat: 13:24
Su sıkıntısı çekmemek için çözüm: ‘Gri su’
Su sıkıntısı çekmemek için çözüm: ‘Gri su’

 İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, aynı görüşü tekrarladı, kuraklığa rağmen, yaz döneminde kenti susuz bırakmayacaklarını söyledi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 2014 Nisan sonu itibariyle abone sayısının 659 bin 991 olduğunu,  2013 yılında 37 projenin tamamlandığını, 14 devam eden proje olduğunu, geçen yıl toplam 54 proje üzerinde çalışma yapıldığını anlattı. Bayram, kayıp kaçağın 2013 yılında yüzde 31’e indiğini belirtti, İller Bankası’na geçmişten gelen borcun takaslarla birlikte 58.7 milyon TL olduğunu belirtti, periyodik olarak ödemeyi yaptıklarını aktardı. Haziran ayında Grisu’yu sanayinin ve yeşil alan kullanımına vereceklerini söyleyen Bayram, “İhsaniye ve Avcıdere barajlarını yaptıktan sonra 2040’a kadar bizim ihtiyacımızı karşılayacak suya kavuşacağız” dedi.

GÖÇÜ DURDURMAMIZ GEREKİYOR

Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Büyükşehirlere göçü yavaş yavaş durdurmak gerektiğini dile getirdi, “Bir yerde su yoksa orayı bırakın gidin. Suyunuz yoksa hayat yok demektir” dedi. 10 yıldır Kocaeli’nin alt yapısına özellikle su teminine büyük önem verdiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “10 yılda Kocaeli’nin nüfusu 400 binden fazla arttı. 2006 yılında küçük bir sıkıntı yaşadık. Ama sonrasında önlemini aldık. Bu yıl su sıkıntısı çektirmedik, önümüzdeki kışa kadar da teknik sıkıntılar haricinde su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Suyun kıymetini de daha çok önemsiyoruz. Sanayi uluorta içme suyumuzu kullanmamalı. Onun çaresini de bulduk. Kendileriyle görüştük bazılarıyla protokolümüzü yaptık. Gri suyu sanayiye ve yeşil alan sulamasında kullanacağız. Türkiye’de ilk defa bunu biz yapıyoruz. Gelecekte 10 yıl sonra Kocaeli’nin nüfusunun daha fazla arttığını düşünerek çalışmalarımızı projelerimizi yapıyoruz” dedi.

CHP’DEN OLUMSUZ OY

İSU Genel Müdürlüğü’nün 1. Olağan Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, 2013 yılı faaliyet Raporu’nun içeriği hakkında inceleme ve değerlendirmelerinin bulunduğu yazıyı okudu ve 2013 faaliyet raporuna CHP Meclis Gurubu olarak olumlu oy vermeyeceklerini açıkladı.  Yılmaz, Namazgah Barajı’nda iki kez ihale yapıldığını, ilk müteahhide verilen 9 milyon TL civarındaki zararın bedelinin Kocaeli halkının çektiğini belirtti, sorumlunun kim olduğunu sordu. İSU’nun 2013 kesin hesabı gelir 488 milyon TL, gider 409 milyon TL olarak onaylandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑