uuy

Yaşam

Sürekli Drama Yaratanlar Dikkat !

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

22 Mayıs 2024 Saat: 15:42
Sürekli Drama Yaratanlar Dikkat !
Sürekli Drama Yaratanlar Dikkat !

Dramayı seven insanlardan biriyseniz ve hayatınızdaki her şey süper dramatikse, büyük olasılıkla, partneriniz bundan bıkabilir ve biraz daha sakin ve huzurlu olan başka biriyle birlikte olmak isteyebilir.

 

Sürekli drama yaratan kişilerin bu davranışlarının nedenini tam olarak bilmek zordur ancak genellikle düşük benlik saygısı, travma veya geçmişte yaşanan zorluklar gibi... faktörlerin rol oynadığını görülmektedir. Bu kişiler bilinçli olmasa bile, etraflarındakileri strese sokar ve yorarlar. Bu durum, zamanla sevdiklerinin onlardan uzaklaşmasına ve soğumasına neden olabilir.

 

Sürekli drama yaratan kişiler sıklıkla; küçük sorunları bile büyük bir kriz haline getirirler, mağdur rolünü oynamayı severler ve başkalarını suçlarlar, manipülasyon ve duygusal şantaj kullanırlar, tartışma ve kavga çıkarmayı severler, aşırı duygusal ve dengesiz tutumlar sergileyebilirler. 

 

Sürekli drama yaratmak, ilişkinize zarar verebilir ve partnerinizden soğumanıza neden olabilir. Bu davranış kalıbını kırmak için çaba göstermek ve gerekirse profesyonel yardım alınması önemlidir.

 

Sürekli drama yaratan birinin yanında olduğunuzu farkederseniz, sınır koymak ve ona mesafe koymak önemlidir.Bu tür kişilerle iletişim kurarken sakin ve net bir şekilde konuşmaya çalışın.Onların dramalarına dahil olmayın ve duygusal şantaja karşı dikkatli olun.

Gerekirse, onlardan uzaklaşmaktan çekinmeyin.

 

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, ''Sonuç olarak, sürekli drama yaratmak hem kişisel hem de profesyonel hayatınızda birçok olumsuz sonuca yol açabilir. Bu davranışın arkasındaki nedenleri anlamak ve daha sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmek önemlidir. Eğer siz veya tanıdığınız biri sürekli drama yaratma eğiliminde ise, bir psikolog ile görüşmeli ve yardım almaktan çekinmemelisiniz.''dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑