parkinnn

Asayiş

Taksim'de LGBTİ yürüyüşüne tepki eylemine gözaltı

İstanbul Taksim’de yapılmak istenen ancak valilik tarafından izin verilmeyen 'LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne karşı yürümek isteyen 15 kişi gözaltına alındı.

20 Haziran 2016 Saat: 13:08
Taksim'de LGBTİ yürüyüşüne tepki eylemine gözaltı
Taksim'de LGBTİ yürüyüşüne tepki eylemine gözaltı

İstanbul Taksim'de valiliğin izin vermemesine rağmen yapılacağı belirtilen, 'LGBTİ OnurYürüyüşü'ne tepki için gelen gruplara polismüdahale etti. Sloganlar atan grupların Taksim Meydanı'na girişine izin verilmedi.Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yönünden İstiklal Caddesi tarafına yürüyen grubu, Taksim Meydanı'nda durduran polis, İstiklal Caddesi'ne geçişlerine izin vermedi. Gruptan bir kişi, "Onlar da geçmeyecek" diyerek polise tepki gösterdi. Grup, Taksim Meydanı'ndan ara sokağa girerek alandan uzaklaştı

YÜRÜMEKTE ISRAR EDEN GRUBA GÖZALTI

Bir süre sonra Divan Kavşağı'nda toplanarak tekbir getiren başka bir grubun etrafı polis tarafından çevrildi. Türk bayrağı açarak Taksim'e yürümek isteyen gruptakiler polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Taksim Meydanı'nda  bekletilen çevik kuvvet araçlarına bindirilen eylemciler işlemleri için emniyete götürüldü.  Öte yandan polisin Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor. Polis, gruplarınmetro ile Taksim'e gelme ihtimalini değerlendirerek metro çıkışlarında bekliyor.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑