parkinnn

Kültür

Tarih Aydınlanıyor Geceleri Görsel Şölen

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tarihi yapılarında gerçekleştirdiği aydınlatmalarla dikkat çekiyor

3 Mart 2014 Saat: 10:34
Tarih Aydınlanıyor Geceleri Görsel Şölen
Tarih Aydınlanıyor Geceleri Görsel Şölen

Kentin tarihi mirasına sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanda yeniliklerini sürdürmeye devam ediyor. Tarihin güzellikleri yapılan aydınlatmayla artık gece de görülebiliyor.

11 YILDA 79 YILIN DÖRT KATI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Tarihin Dönüşümü” için adeta seferberlik başlattı. Kocaeli’nde 79 yılda 17 adet restorasyon yapılırken, son 11 yılda yapılan ve bu rakamın 4 katı olan 65 adet restorasyon büyük dönüşümün somut göstergesi olarak dikkat çekiyor.

IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ

Kocaeli’nin her karışında tarihin izlerini araştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gün yüzüne çıkardığı eserleri de layığıyla sergiliyor. Tarihin sadece gündüz değil, gece de güzel görünmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihi mekânların çevresine led aydınlatma sistemi kurdu.  Eski Vali Konağı, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii gibi birçok tarihi hazinenin çevresi görsel aydınlatma sistemiyle kuşatıldı.

GECELERİ GÖRSEL ŞÖLEN

Çevre düzenlemesi ve modern led aydınlatma sistemleri sayesinde gece bile görsel şölen sunan mekanlarla şehrin tarihi dokusuna dikkat çekiliyor. Led aydınlatmalar tarihi mirasın bulunduğu alanlara canlılık katıyor. Aydınlatmaların genelinde nostaljik bir ortam yaratmak için güneş sarısı renkler kullanılıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑