parkinnn

Yaşam

Taşköprü'de Başpehlivan Balaban oldu

İshakçılar’da düzenlenen ve üç gün boyunca devam eden 13’ncü Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin yağlı güreşlerinde başpehlivanlığa İsmail Balaban ulaştı. Kocaeli genelindeki Taşköprü derneklerinin organize ettiği ve Büyükş

16 Eylül 2014 Saat: 11:18
Taşköprü'de Başpehlivan Balaban oldu
Taşköprü'de Başpehlivan Balaban oldu

İshakçılar’da düzenlenen ve üç gün boyunca devam eden 13’ncü Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin yağlı güreşlerinde başpehlivanlığa İsmail Balaban ulaştı.

Kocaeli genelindeki Taşköprü derneklerinin organize ettiği ve Büyükşehir Belediyesi ile Derince Belediyesi’nin katkı sunduğu 13’ncü Taşköprü Hasat Sonu Festivali, üç gün boyunca devam eden yoğun bir programın ardından sona erdi. Cuma günü açılış konuşmaları ve mevlidi şerifle başlayan ardından cumartesi günü Ramazan Çelik’in düzenlediği halk konseriyle devam eden etkinliklerde son güne ise güreşler damgasını vurdu.

PROTOKOL İLGİSİZ KALMADI
13. Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin son günündeki etkinlikleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra siyasi parti mensupları, muhtarlar, dernek başkan ve yöneticileri ile binlerce vatandaş takip etti.

ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ

Güreşçilere “Allah derman versin” diyerek destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Spor denince akla sanki sadece futbol geliyor. Oysa ata sporumuz güreş başta olmak üzere çok güzel sporlar var. Bizi bütün dünyaya tanıtan güreş sporunda çok büyük başarılar elde ettik. Bunun devam etmesi için altyapı önemli. Biz alt yapının gelişmesi ve insanlarımızın spor yapabileceği alanlar yapıyoruz bunu genişletmeye de devam edeceğiz. Sporla geçlerimizi kötü alışkanlıklardan da koruyoruz” dedi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
İshakçılar’da düzenlenen ve üç gün boyunca süren yağlı güreşlere büyük destek veren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da bu etkinliğin dayanışmayı arttırdığına vurgu yaparak “Bu yıl 13’ncüsü tertip edilen Taşköprü Hasat Sonu Festivali’ni yine hep bir arada coşku içerisinde geçirdik. Bu anlamlı organizasyonun son gününde pehlivanlarımızın sergilediği mücadeleler de organizasyonun anlamına uygun oldu. Şenliğimize katılan tüm pehlivanlarımıza ve bu etkinlikleri takip eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

RAHVAN AT YARIŞLARI DA YAPILDI
İshakçılar’da düzenlenen güreşlerin ağalığını 31 bin 500 TL veren belde esnaflarından Sezgin Sert kazanırken, nefes nefese geçen başpehlivanlık güreşlerinde Antalyalı rakibi Hasan Cengiz’i finalde mağlup eden bir başka Antalyalı sporcu İsmail Balaban başpehlivanlığa uzandı. Derinceli Ali Rıza Kaya ve Samsun’dan Fatih Atlı ise güreşlerde üçüncü sırayı paylaştı. Etkinliğin son gününde ayrıca rahvan at yarışları ile atlı gösteriler de yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑