parkinnn

Asayiş

Tecavüz insanlık suçudur

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, Ö.Y. isimli çocuk, aralarında bir astsubayın da bulunduğu 29 kişi tarafından cinsel taciz ve tecavüze uğradığı iddiasıyla koruma altına alınmışt

3 Nisan 2014 Saat: 15:57
Tecavüz insanlık suçudur
Tecavüz insanlık suçudur

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, Ö.Y. isimli çocuk, aralarında bir astsubayın da bulunduğu 29 kişi tarafından cinsel taciz ve tecavüze uğradığı iddiasıyla koruma altına alınmıştı. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen sanıkların bir kısmı sorgu aşamasında bir kısmı ise ilk duruşmada tahliye oldu. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada geçtiğimiz celse tutuklu bulunan sanıklardan Ş.T., S.A., E.D. ve İ.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili görülen davanın duruşması ise 3 Nisan’a ertelenmişti. Dava öncesi Kadın Platformu üyeleri her duruşma öncesi olduğu gibi bu duruşma öncesinde de yine adliye önünde hazır bulundu.

Tecavüz insanlık suçudur


TECAVÜZ, İNSANLIK SUÇUDUR

Duruşmaya tutuklu bulunan sanıklar ve avukatları ile aileleri katıldı. Duruşmaya ailelerin yanı sıra kimsenin girmesine izin verilmedi. Kadın Platformu üyeleri ise dava başlamadan önce basın açıklaması yaptı. Kadınlar yine sloganlar atarak tecavüzü ve tecavüzcüyü kınadı. Kadın platformu üyeleri adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan, "Tecavüz eyleminin kendisi herhangi bir ruhsal belirtisi olmasa bile bireyin fiziksel ve ruhsal bütünlüğü tehdit eden, insanlık suçu olan bir eylemdir. Fiziksel ve ruhsal belirtilerin olmaması bu eylemin suç niteliğini kaldırmayacağı gibi tecavüzcünün serbest bırakılması için gerekçe değildir. Verilen kararlar bu yaştaki çocukların bundan sonra bu tür olaylara maruz bırakılmasını, adeta özendirici bir nitelik taşımaktadır. Çocukların tecavüze ve istismara maruz bırakılmasını öngören bu mahkemelerin toplum nezdinde verdiği kararların hiçbir anlamı yoktur. Bu kararla hukuk sistemi, toplumu korumak yerine bozmaya teşvik etmektedir" dedi. Gurup duruşmayı takip edeceklerini ve bundan sonraki duruşmalara da katılacaklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑