parkinnn

Güncel

TED Koleji Darıca'da

İsmail Kurt, eğitim alanında bölgemize güçlü bir ivme kazandırdı.

2 Şubat 2024 Saat: 17:57
TED Koleji Darıcada
TED Koleji Darıca'da

Fotoğraf: Gül AKDEMİR /Gölge

Türkiye'nin köklü eğitim kurkumlarından TED Koleji , Darıca'da hizmet verecek. Tanınmış iş insanı İsmail Kurt, TED'i bölgemize kazandırdı. TED 'in basın tanıtım toplantısı bugün geniş bir kesimin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda protokol  imzalandı.

Bölgemizin başarılı iş insanı İsmail Kurt ve oğlu Kağan Kurt'un sahibi olduğu Marmara Bilge Okulları , artık TED Koleji olarak hizmet verecek. Anlaşma  imza altına alındı. Darıca'da düzenlenen basın lansmanında imzalar atıldı ve TED Darıca Koleji resmileşti.

Programa Türk Eğitim Derneği  Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Okul kurucuları İsmail Kurt ve Kağan Kurt’, veliler, basın mensupları ve öğretmenler katıldı.

Kokteyil ile başlayan toplantıda  açılış konuşmasını yapan Kurucu Temsilcisi Kağan Kurt, misafirleri yapılanma hakkında bilgilendirirken hedeflerini anlattı.

KURT : ÇOK MUTLUYUM

Daha sonra konuşan Kurucu İsmail Kurt , yaptığı açıklamada hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirterek, “TED'in en önemli özelliklerinden biri, eğitimde fırsat eşitliğine verdiği önemdir. Dernek, maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim almasını mümkün kılmıştır. Bu burslar sayesinde, bu genç yetenekler potansiyellerini en üst düzeyde kullanma şansı bulmuşlardır. TED Darıca Koleji olarak, artık biz de bu onurlu misyonun bir parçasıyız. Kolejimiz, öğrencilerimize sadece akademik başarı için gerekli araçları sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onları toplumun sorumlu ve duyarlı bireyleri olarak yetiştirmeyi hedefliyor.” şeklinde konuştu.

PEHLİVANOĞLU: AMACIMIZ İNSAN YETİŞTİRMEK

Proğramda bilgi birikimini katılımcılarla paylaşan, konuşması sık sık alkışlarla  kesilen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu  ise, işbirliğinden dolayı Kurt'u kutlayarak “Dünyada bütün kalkınmış ülkelerin kalkınma sebebi doğru bir eğitim politikası sayesinde olmuştur. O nedenle Biz 21. yüzyılda savaşların silahla değil beyinle yapıldığına inanlardanız. Değerleri olmayan bir toplumun yaşamayacağına inanırız. Değerlerimizle, ilkelerimizle, bayrağımızla, insanlarımızla kalkınacak bir ülke olmanın yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. TED Darıca Kolejimizin bu eğitim yolculuğuna katkısının büyük olacağına inanıyoruz. Çok değerli bir kadromuz var o kadromuzla bu süreci birlikte götürmüş olacağız. TED'in sorumluluğu insan yetiştirmektir. Mümkün olduğu kadar kendi alanında insan yetiştirmektir. Kendine özgüveni olan eleştirel gücü olan çocuklar yetiştirmektir tüm hedefimiz.Bu milletin evlatlarına katkı vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Ailemize hoşgeldiniz” dedi.

Konuşmalardan sonra  TED ve Kurt ailesi arasında  gerçekleşen anlaşma imza altına alındı. Günün anlamını içeren yaş pasta kesiminden sonra proğram sona erdi.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

TED 'in basın tanıtım toplantısı bugün geniş bir kesimin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda protokol imzalandı.
TED 'in basın tanıtım toplantısı bugün geniş bir kesimin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda protokol imzalandı.
TED 'in basın tanıtım toplantısı bugün geniş bir kesimin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda protokol imzalandı.
TED 'in basın tanıtım toplantısı bugün geniş bir kesimin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda protokol imzalandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑