parkinnn

Yaşam

'Telafisi zor’

‘Çevre kirliliğinin telafisi zor’

6 Haziran 2014 Saat: 12:44
'Telafisi zor’
'Telafisi zor’
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Çiler, mesajında şu açıklamalara yer verdi; "1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan "temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın, temel bir insan hakkı" olduğu kararı neticesinde,  her yıl 5 haziranda kutladığımız Dünya Çevre Günü, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak ve insan sağlığını tehdit eden dış unsurlara karşı bilgilendirerek, kamuoyu bilinci oluşturulması adına tüm toplumlar için büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen, çevreye ve doğaya zarar veren kimyasal maddeler, özellikle soluduğumuz havaya karışarak bir çok hastalığa sebebiyet vermektedir.

ÖLÜMCÜL RİSKLERİ VAR

Tüketim toplumunun ortaya çıkmasıyla birlikte ambalajlı ürün kullanımının yaygınlaşması sonucunda bilinçsiz bir şekilde çevrede biriken atıklar, su kirliliğinin belirmesi, sanayi atıklarının çoğalması ile birlikte yaşam koşulları olumsuz etkilenmektedir. Ekolojik dengenin geri dönüşü zor, bir takım sorunlarla karşılaşması ülkemiz ve tüm dünya toplumlarını  ölümcül risklerle burun buruna getirmektedir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑