parkinnn

Eğitim

TEOG tercihleri 6 Temmuz’da başlıyor

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonrası öğrenciler 6-16 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapacak. Tercih sonuçları ise 14 Ağustos’ta açıklanacak.

3 Temmuz 2015 Saat: 16:28
TEOG tercihleri 6 Temmuz’da başlıyor
TEOG tercihleri 6 Temmuz’da başlıyor

Pazartesi günü açıklanan  TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı için öğrenciler 6 Temmuz Pazartesi günü tercihlerini yapmaya başlayacak. 16 Temmuz ise tercihler için son tarih. Puanına göre tercih yapacak olan öğrenciler 25 tercih yapacak ve ikinci bir tercih hakkı olmayacak. Tercih sonuçları ve boş kontenjanlar ise 14 Ağustos’ta askıya çıkacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencinin tercih listesini oluştururken okulların tercih kodları öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alması ve okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgilerini incelemesi gerekiyor. OKUL MÜDÜRLERİ ONAYLAYACAK Öğrencileri tercihlerini yaparken dikkatli olmaları konusunda uyaran İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, 24 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında özel okulları kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacağını ifade etti. Çelik, “Öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecek. Öğrenciler, TEOG tercih işlemleri için e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih işlemleri ekranında ‘tercih yapmak istiyorum’ ve ‘özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım’ botunlarını dikkate alacak. Öğrenciler tercihlerini okullarının müdürlerine onaylatacak. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, ortaokul müdürlerinin onayından önce değişikliği yapmak zorunda” dedi.  NAKİL YERLEŞTİRMELERİ 11 EYLÜL’DE Tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabileceğinden yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınacak ve yerleştirmeleri 11 Eylül´de yapılacak.

 YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANI (YEP) NEDİR?

Yeni sistemde, öğrencilerin sınavla kayıt yaptırılan okullara girebilmeleri için kullanılacak puana Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) denir. Okul notlarının ağırlıklı ortalaması ve Merkezi Sınav Puanlarının birleştirmesiyle oluşan YEP’te merkezi Sınav Puanı 700'lük sisteme dönüştürülür, 6., 7., ve 8. sınıfların yılsonu başarı puanları ile toplanarak ikiye bölünür. Tüm notları 100 olan bir öğrenci için 300 puan okuldan, merkezi sınavlarda tüm soruları doğru cevaplamışsa 700 puan sınavlardan gelir. Toplam 1000 puan ikiye bölündüğünde Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 500 olarak bulunur. Tüm öğrenciler için YEP puanı 500 üzerinden hesaplanacak ve bu puanın yüzde 30'u okuldan, yüzde 70'İ merkezi sınavlardan gelecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑