parkinnn

Kültür

“Türk’ün Kurtulmasını İsteyen Allah O Kadroyu Gönderdi”

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Kitap Fuarı’nda Milli Mücadele yıllarını anlattı.

20 Mayıs 2014 Saat: 12:32
“Türk’ün Kurtulmasını İsteyen Allah O Kadroyu Gönderdi”
“Türk’ün Kurtulmasını İsteyen Allah O Kadroyu Gönderdi”

 

 

“Türk’ün Kurtulmasını İsteyen Allah O Kadroyu Gönderdi”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6. düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’i Kocaelililerle buluşturdu. Milli Mücadele dönemini detayları ile anlatan Timsal Karabekir, “Türkün kurtulmasını isteyen Allah, o kadroyu gönderdi” dedi. Timsal Karabekir, coşkulu anlatımıyla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 Söyleşiye yoğun ilgi..JPG görüntüleniyor

SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ

Aynı zamanda Kazım Karabekir Paşa Vakfı kurucusu olan Timsal Karabekir, Kocaeli Kitap Fuarı’nda Milli Mücadele dönemini ve bu dönemde yaşanan zorlukları anlattı. Söyleşiyi çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

 

ALLAH O KADROYU GÖNDERDİ

Milli Mücadele döneminin dünyada eşine az rastlanır bir özgürlük mücadelesi olduğunu söyleyen Timsal Karabekir, bu mücadeleyi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir, Refet Bele ve Rauf Orbay gibi beş inanmış yüreğin başlattığını söyledi. Timsal Karabekir’in, “Türk’ün kurtulmasını isteyen Allah o kadroyu” gönderdi sözleri ise salonda uzun süre alkışlarla karşılandı.

Söyleşiyi çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi..JPG görüntüleniyor 

ABD ARŞİVLERİ AÇILIRSA ANLAŞILACAK

Timsal Karabekir konuşmasında bu dönemde yaşanan Ermeni tehcirine de dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı döneminde birçok zorlukların yaşandığını anlatan Karabekir, esas olarak Ermenilerin değil, Türklerin kendi vatanlarında soykırıma maruz kaldığına işaret etti. Ermeni diasporasının iddialarının asılsız olduğunun altını çizen ve bu durumun kendilerini sinirlendirdiğini kaydeden Timsal Karabekir, “ABD arşivleri açılırsa başta Kazım Karabekir olmak üzere Türk milletinin Ermenilere yaptığı iyilikler görülecektir” şeklinde konuştu. Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Timsal Karabekir, kendisini Kocaelilerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑