parkinnn

Yaşam

Türkiye Mısır'daki idam kararlarına sessiz kalmadı

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesi tüm yurtta protesto edildi. Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi, Denizli'de düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

9 Nisan 2014 Saat: 14:12
Türkiye Mısır'daki idam kararlarına sessiz kalmadı
Türkiye Mısır'daki idam kararlarına sessiz kalmadı
Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesi tüm yurtta protesto edildi.
Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi, Denizli'de düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Mısır'da, mahkemenin Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişi hakkında verdiği idam cezası kararına Konak Meydanı'nda tepki gösterdi.

Konak Meydanı'nda toplanan AK Parti İzmir İl gençlik ve kadın kolları başkanlığına üye partililer, ellerinde "İnsanlık ölüyor, dünya susuyor", " Mısır hiç değişmedi, zindanları Yusuf dolu" ve idam kararlarına tepki gösteren çeşitli dövizler taşıdılar.

Rabia işareti yapan partililer, tekbir getirdi, "Zulme sessiz kalmayacağız" sloganı attı. Temsili olarak idam sehpası kuruldu, bazı partililer kefen giydi.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, burada yaptığı basın açıklamasında, "Tüm dünya dilsiz şeytan olsa da bizler susmayacağız ve tüm dünyaya Mısır'da yapılan bu zulmü haykırmaya devam edeceğiz." dedi.

nar, Mısır  halkının bu haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduklarını vurguladı.

Kırkpınar, Konak Meydanı'nda idam kararlarına tepki olarak imza kampanyası başlattıklarını, toplanan imzaların idam kararlarını onaylayacak olan Mısır müftüsüne gönderileceğini belirterek, tüm vatandaşların bu kampanyaya destek vermelerini istedi.

Kütahya

Kütahya'da da Zafer Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Kütahya Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, darbelerin hakim olduğu bir düzeni reddettiklerini ve idam  kararlarını tanımadıklarını söyledi. Bu protestoyla taraflarını belli ettiklerini belirten Özbey, şöyle konuştu:

''Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği bu utanç verici karar hakkında, Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için toplandık. Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen, ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz. Aylardır devam eden zulme sessiz kalmayıp, meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verme pahasına dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atan Mısırlı kardeşlerimiz, bu yargı zulmüne de teslim olmayacak. Esir alınmış olmasına rağmen teslim olmayı reddedip, izzeti tercih eden Muhammed Mursi gibi Mısır mahkemelerinde yargılanan tüm kardeşlerimiz de darbe yargısına boyun eğmeyerek izzetli duruşun nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Göstermelik mahkemenin dakikalar içinde verilen idam kararlarının büyük çoğunluğunun Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarına yönelik olduğunu gördük. Bu kararın hukuki hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Mısır'daki darbe yönetimine destek veren batılı ülkeler başta olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi halinde bu cinayetlerin suç ortağı olacaklardır.''

Giydikleri beyaz gömleklerle temsili idam sehpalarının üzerine çıkıp, ipleri boyunlarına geçiren grup üyeleri, daha sonra idamların durdurulması için vatandaşlardan imza toplandı.

CHP'li Gök komisyonu toplantıya çağırdı

Öte yandan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mısır'daki  idam kararını görüşmek üzere komisyonu toplantıya çağırdı. Gök, komisyon başkanlığına verdiği dilekçede, Mısır'daki idam kararının, yargılama süresi ve yargılama biçimiyle adil olmadığını belirtti.

İdam kararın uygulanmasının, toplumdaki kutuplaşmayı, kin ve intikam duygusunu sürekli arttıracağını ifade eden Gök, karara karşı çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu vurguladı.

Gök, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Konunun hassasiyeti Türkiye kamuoyunu bu idamlara karşı tepki göstermeyi ve uluslararası kuruluşlarla paylaşmayı ivedi bir insanlık görevi olarak önümüze koymuş bulunmaktadır. TBMM İnsan Haklarını İnceme Komisyonu olarak bu konunun gündemli olarak görüşülmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasının önemli ve olumlu katkıları olacağı açıktır. Mısır'daki idamlara karşı duruşumuzun yüksek sesle duyurulması ve bu konuda çok yönlü çaba sarf edilmesi gerekmektedir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑