parkinnn

Güncel

Türkiye sınırında şok! Tam 88,5 milyon lira

Gümrük ekipleri, yurda kaçak sokulmak istenen, piyasa değeri 88,5 milyon liralık 885 otomobile el koydu.

5 Şubat 2016 Saat: 10:02
Türkiye sınırında şok! Tam 88,5 milyon lira
Türkiye sınırında şok! Tam 88,5 milyon lira

Gümrük muhafaza ekipleri, gerçekleştirdiğioperasyonlarda, aralarında Ferrari, Maserati ve Mercedes gibi lüks otoların da yer aldığı, toplam piyasa değeri 88,5 milyon liralık 885 kaçak araca el koydu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı ekipler, tarafından geçen yıl yapılan etkin denetimler neticesinde, aralarında birçok lüks otonun da bulunduğu 885 kaçak araca el konuldu. 

El konularak, satılıyor 

Aralarında Ferrari, Porsche, Hummer ve Mercedes gibi markaların da yer aldığı lüks araçların toplam piyasa değerinin ise 88 milyon 584 bin lirayı geçtiği ifade edildi. Türkiye'ye sokulmak üzere getirilen araçların çoğunun Gürcistan ve Bulgaristan sınırkapılarından giriş yaptığı belirlendi. Bu araçları ülkeye getirenler hakkında işlem yapılıyor. İşlem neticesinde idari para cezası uygulanırken, karar verilmesi durumunda araca el konularak, satışı gerçekleştiriliyor. 

Çoğunluğu cip ve SUV

Yakalanan araçların büyük çoğunluğu son model lüks otomobil ve halk arasında cip olarak bilinen büyük, otomobilden yüksek ve genellikle dört çeker SUV'lardan oluştu. Piyasa değerleri 50-300 bin lira arasında değişiyor.

Süre 2 yıla çıktı, simsarlar arttı

Geçtiğimiz yılın sonunda yurtdışından gurbetçilerce getirilen araçların Türkiye’de kalış süresi 6 aydan 2 yıla çıkarılmıştı. Bu karar, bazı suiistimalleri de beraberinde getirdi. Yeni uygulamayla piyasada lüks otomobilleri uygun fiyatla satan simsarlar da çoğaldı. 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑