parkinnn

Ekonomi

Türkiye'de İlk

Türkiye’nin ilk motosiklet fabrikası Gebze’ye kuruluyor

28 Nisan 2014 Saat: 15:33
Türkiye'de İlk
Türkiye'de İlk
Dünyanın en önemli aktörlerinin motosikletlerini üreten TT Custom, 30 Ağustos’ta fabrikasını Gebze’de açıyor. Gebze’de kurulacak olan fabrika Türkiye’nin ilk motosiklet fabrikası olma özelliği taşıyacak.

TT Custom sahibi Tarhan Telli, TT Custom’ın kuruluşundan bahsederek, “Tarhan Telli’nin baş harflerinden oluşan TT Custom senelerdir “Türkiye’de neden bu tür şeyler yapılamıyor”u sorgulayan hiperaktif gencin bir hayaliydi. Türkiye’ye baktığımız köklü bir geçmişimiz var. Biz Osmanlı’nın son jenerasyonuyuz. Ancak bu toplum bir şey üretmeden hep tüketerek ya da başkalarının ürünlerine aşkla bağlanmış gibi yaşıyorduk. Ben bunu kırmak için bizlerinde bir şey üreteceğini göstermek için yola çıkmıştım. Şuanda Hollywood film stüdyolarında dünyanın en büyük lobilerinde Türk malı olan motosikletin kullanılması beni gururlandırıyor” dedi.

CEHENNEM MELEKLERİN’DE YER ALDI

Sylvester Stallone’nin oynadığı Cehennem Melekleri’ne motosiklet satmanın hikayesini anlatan Tarhan, “Monte Carlo’da bir otel sahibine 3 tane motor yapmıştım. Otelin kapısında motorlar duruyordu. Sylvester Stallone otele gidiyor bu motorları ve arkadaki logoyu görüyor. Otel sahibine bize bu motorları yapan adamı getirin diyor. Bize o sırada mailler geliyor, telefonlar geliyor cevap vermiyoruz ta ki instagram hesabımın altına bir not yazılana kadar “Mr. TT lütfen bizimle bağlantıya geçin” yazmışlar. Kim olduğunu merak ettim. Bir baktım Sylvester Stallone’nin menajeri çıktı. Kendileriyle irtibata geçtim. Yeni filmde bu motorlardan kullanmak istediklerini söylediler. Sonunda Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Bir lobiyi kırarak dünyanın en büyük bütçeli filmin içerisinde bir Türk malının olması bizim için unutulmaz bir gurur” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Tarhan yılla belli sayıda motor ürettiklerini söyleyerek, “Her seferinde bu kotayı aşıyoruz. Bu sezon yoğun bir talep söz konusu” dedi. Tarhan Türkiye’nin ilk motosiklet fabrikasını kuracaklarını söyleyerek, “30 Ağustos’ta Türkiye’nin ilk motosiklet fabrikasını Gebze’ye kuruyoruz. 30 Ağustostan itibaren Türkiye’nin otomotiv sektöründe motosiklet üreten bir markası olacak. Türkler yapıyorsa iyisini yapar. Türkler yapıyorsa özelini yapar dedirteceğiz. 2015 yılında Cenevre Fuarında da bunu onlara göstereceğiz” dedi.

150 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Gebze’de edilen fabrikayı hayallerin fabrikası olarak lanse eden Tarhan, “Gebze Otomotiv Sanayisi’nde yaklaşık 7 bin 500 kapalı alan üzerine iki katlı 15 bin metrekare bir fabrika kuruyoruz. ‘Fabrika içerisinde ne var diye sorarsanız?’ Hayal ne ediyorsanız o var. Hayallerin fabrikası demek daha doğru olacak. Bir markanın yaratılması için olacak olan tüm altyapıyı kurduk.  Fabrikada birinci yıl 150 kişi ikinci yıl 450 kişi çalışacak ve bu sayıda artarak devam edecek. Birinci yıl için şuan görüşmeleri tamamladık. Ar-Ge bölümü bizim için çok önemli.  Yenilikçiyiz. Artık inovasyonu yakalamalıyız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑