parkinnn

Eğitim

Uluslararası Öğrenci Akademisi Başlıyor

Kocaeli’nde eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik olarak Uluslararası Öğrenci Akademisi açılıyor

22 Mart 2014 Saat: 09:59
Uluslararası Öğrenci Akademisi Başlıyor
Uluslararası Öğrenci Akademisi Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi (Seka Kültür Akademisi), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ortaklığıyla Kocaeli’nde üniversitelerde eğitim gören uluslar arası öğrencilere yönelik olarak öğrenci akademisi başlatıyor.

AMAÇ KENT VE ÜLKE KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK

Kocaeli’nde yükseköğrenim gören yabancı öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, bulundukları üniversiteye, şehre, ülkemize, toplumumuza kültürümüze yakınlık sağlaması, Türk kültür ve medeniyeti ile Türkiye’nin küresel vizyonu hakkında bilgilendirilmeleri ve öğrencilerin mezuniyet sonrasında kendilerinden beklenilen sosyal sorumluluk bilinciyle donatılması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi (Seka Kültür Akademisi) Uluslararası Öğrenci Akademisi hazırlandı.

BAŞVURULAR 27 MART’TA SONA ERİYOR

Uluslararası Öğrenci Akademisi başvuruları 27 Mart tarihinde sona eriyor. Başvuru formu ve program ile ilgili detaylı bilgi www.tdedkocaeli.org.tr adresinden temin edilebilir. Başvuru sonuçları 28 Mart tarihinde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi’nin sitesinden duyurulacak. Ayrıca akademiye kontenjanın %10’u kadar Türk öğrenci de kabul edilecek.   Uluslararası Öğrenci Akademisi, 29 Mart tarihinde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi Seka Kültür Akademisi binasında başlayacak.

AKADEMİ 12 HAFTA SÜRECEK

Uluslararası Öğrenci Akademisi toplam 12 hafta sürecek olup, 15 Haziran tarihinde sona erecek. Akademi çerçevesinde sosyal bilimler, kültür-sanat ve sivil toplum alanında çeşitli dersler verilecek ve kültürel geziler organize edilecek. Akademi sonunda akademiyi tamamlayan katılımcılara katılım sertifikası verilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑