parkinnn

Magazin

ÜNLÜ TİYATROCU ANİBAL İÇİN GELİYOR

ATV’de yayınlanan mahkum dizisinin başrol oyuncusu Tiyatrocu – Sinema sanatçısı Mehmet Ulay ve Dünyaca ünlü ressam Doğan Paksoy, ANİBALGAZETE’nin davetlisi olarak 23 Mayıs’ta GE82E’ye geliyorlar.

10 Nisan 2022 Saat: 13:47
ÜNLÜ TİYATROCU ANİBAL İÇİN GELİYOR
ÜNLÜ TİYATROCU ANİBAL İÇİN GELİYOR

AnibalGazete’nin bu yıl 10. Kez düzenlediği 82. İl marka Şehir GE82E Vefa ve Başarı Ödülleri gecesine jüri üyesi Remziye Özpolat’ın girişimleri ve katkıları ile davet edilen ünlü tiyatrocu Mehmet Ulay, projenin jüri heyetinin oy birliği ile Merhum Muzaffer Altıntaş anısına atfedilen 82. İl Marka Şehir GE82E Kültür ve Sanat Ödülüne layık görüldü. Yarım asrı aşan sanat yaşamı ile Türk televizyonlarının ve beyaz perdenin efsaneleri arasına giren Ulay, 23 Mayıs’ta Osman Hamdi bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ödül gecesine katılarak ödülünü alacak.
MEHMUT ULAY KİMDİR?
1942'de İstanbul'da doğdu. Ankara 'da büyüdü ve lise son sınıfta İstanbul'a gelerek Kabataş Lisesi'nden mezun oldu. 1963'te Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. 1965'te AST içinde yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı. İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika’da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı. 
Usta Oyuncu halen Asena Bülbüloğlu’nun (MF YAPIM) üstlendiği, Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Serap Kaya’nın başrolünü oynadığı ATV ekranlarında Perşembe akşamları yayınlanan ve reyting rekorları kıran MAHKUM isimli dizide baba Zahit Yesari rolünü oynuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑