parkinnn

Kültür

Ünlü Türk Yazarlar Ve Takma Adları

Türk edebiyatının ünlü yazarları Sivri Sinek, Esrar, Ord. Prof. Paf-Puf , Bacaksız Orhan, Ateş Böceği gibi takma adları kullanarak yıllarca okuyucularıyla buluştular. Takma İsimlerin kimlere ait olduğu anlaşıldıkça değiştirdiler yen

16 Kasım 2015 Saat: 16:11
Ünlü Türk Yazarlar Ve Takma Adları
Ünlü Türk Yazarlar Ve Takma Adları

1950 yılında daha 36 yaşındayken aramızdan ayrılan ve  Melih Cevdet , Oktay Rifat ile birlikte yenilikçi Garip akımının kurucusu olan Orhan Veli Kanık, Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıdı. Orhan Veli’nin “Mehmet Ali Sel” takma ismi ile pek çok şiiri Varlık Dergisi’nde yayınladı. Ve Baki Süha Ediboğlu’nun konuyla ilgili sorusunu Orhan Veli şu şekilde yanıtlamıştı: “O zamanlar çok şiir yayınlıyordum. Adımın her zaman görünmesi hem benim için hem de dergi için doğru değildi. Bir de şu var: Mehmet Ali Sel benim bazı tecrübelerime alet olmuş bir isimdir.”

Ayrıca Orhan Veli’nin bilinen bir diğer takma adı da Mehmed Kemal’in “Acılı Kuşak” adlı kitabında bahsettiği, Adilhan Köyü’nün isminden almış olabileceği söylenen“Adil Han”dır.

Hazırlayan:Tülay Turan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑