parkinnn

Eğitim

USTAM Kocaeli’de servis şoförü eğitimi

İşçi ve işvereni buluşturan USTAM Kocaeli projesinde Servis Şoförü Eğitim Programı düzenlendi. Programa kadın şoför adaylarının ilgisi dikkat çekti

2 Mayıs 2023 Saat: 12:30
USTAM Kocaeli’de servis şoförü eğitimi
USTAM Kocaeli’de servis şoförü eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işçi ve işvereni buluşturan istihdam odaklı USTAM Kocaeli projesine devam ediyor. Kocaelililerin yoğun ilgi gösterdiği proje kapsamında bu kez Servis Şoförü Eğitim Programı düzenlendi. İlk grup eğitim programına kadın şoför adaylarının gösterdiği ilgi dikkat çekti. Kontenjan doldukça açılacak olan program, firmaların talepleri karşılanana kadar devam edecek.

 

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLDİ

Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ve Kocaeli Toplu Taşımacılar Birliği’nin talebiyle açılan programda İş ve Meslek Ahlakı, Kurumsal Aidiyet konularının yanı sıra Yolcu-Sürücü İletişimi başlığı altında; Sürücü Davranışları, Stres ve Öfke Yönetimi gibi farkındalık konuları kurumumuz eğitmenleri tarafından verildi.

 

İSTİHDAM SÜRECİ BAŞLATILACAK

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü tarafından Toplu Taşıma ve Trafik Mevzuatı, Toplu Taşıma Araçlarında Genel Güvenlik eğitimleri verildi. Kocaeli İtfaiyesi tarafından Yangın ve Yangın Güvenliği ve Toplu Taşıma Araçlarında İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verildi. Mezuniyet sonrası işbirliği yapılan firmalar tarafından usta adayların istihdam süreci başlayacak.

 

KENDİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYENLER İÇİN

USTAM Kocaeli projesi ile iş dünyasının ve işverenin ihtiyaç duydukları nitelikteki personel ihtiyaçlarını bildirerek, alanında uzman eğitimciler ile düzenlenen uygulama ağırlıklı eğitimlerle, işletmelerinde aradıkları kriterlere uygun elemanların yetiştirilmesini sağlanıyor. CNC freze, CNC torna, makine montajcısı, makine mekanik bakım onarım, otomotiv montajcısı, elektrik ve elektronik, asansör bakımı, Fiber optik ve kaynak gibi alanlarda, firma talepleri doğrultusunda açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler bol bol uygulama yaparak kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

 

PROJENİN PAYDAŞLARI

Sanayi kenti olan Kocaeli’de, kentin eğitim ve istihdam kurumları bir araya gelerek Türkiye’ye rol model olacak bir projeyi hayata geçirdi. Paydaşlar arasında başta Kocaeli Üniversitesi ve İŞKUR olmak üzere, Gebze Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim, Gebze Güzeller OSB ve tüm OSB’ler Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve tüm ilçe ticaret odaları ile birlikte gençlerin istihdamına hizmet ediliyor.

 

BAŞVURU İÇİN

USTAM Kocaeli Projesiyle “Ne iş olsa yaparım” değil “ben bu işin ustasıyım” diyen nitelikli elemanlar arasında olmak isteyen gençlerimiz www.ustamkocaeli.com adresinden başvurularını yapabilirler. Firmalar da nitelikli personel ihtiyaçlarını bildirmek için www.ustamkocaeli.com sayfasından işletme kaydı oluşturarak sisteme dâhil olabiliyor ve kurs taleplerini ve iş/staj ilanlarını buradan takip edebiliyorlar.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑