parkinnn

Sağlık

Vektörle mücadele ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülmekte olan Vektör Mücadele Hizmeti için ilaçlama hizmeti ihalesi yapıldı Vektörle mücadele ihalesi yapıldı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daires

10 Eylül 2014 Saat: 10:28
Vektörle mücadele ihalesi yapıldı
Vektörle mücadele ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülmekte olan Vektör Mücadele Hizmeti için ilaçlama hizmeti ihalesi yapıldı

Vektörle mücadele ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından kent genelinde yürütülen Vektör Mücadelesi için hizmet alım ihalesi yapıldı. 36 ay süreyle 59 personel ile Vektör Mücadelesi Hizmeti için yapılan hizmet alımı ihalesine tek katılımcı firma Entopest Çevre Sağ. Kim. İnş. Sos. Hiz. Tic. Ltd. Şti. oldu. İhalede Entopest Çevre Sağ. Kim. İnş. Sos. Hiz. Tic. Ltd. Şti., 14 milyon 753 bin 844 TL teklif verdi.

VEKTÖRLE MÜCADELE EDİLİYOR

“Vektör Mücadelesi Hizmeti” kapsamında karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Vektör mücadelesinde son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Yapılan tüm çalışmalarda kullanılan araç ve ekipmanın modernizasyonu periyodik olarak yapılıyor. Bu sayede yaz döneminde her ay ortalama 9 bin ahır ve gübrelikte karasinek ve kene mücadelesi gerçekleştiriliyor. Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerinde de gerekli ilaçlamaları yapan ekipler, yılda yaklaşık 10 bin hektar sulak alanda larva uygulaması yapılıyor.

ÇEVREYE ZARAR VERMEYEN İLAÇLAR KULLANILIYOR

Gerçekleştirilen bu ilaçlama faaliyetlerinde vektörlerle mücadele edilirken, çevreye zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor. Tercih edilen ilaçlama ürünlerinin büyük bir kısmını biyolojik ürünler oluşturuyor. Eskiden beri alışılan ULV yöntemi ile uçan sineğe yönelik yapılan ilaçlama uygulamaları halk sağlığına ve çevreye olumsuz etkilerinden dolayı artık yapılmıyor. Vektör mücadelesi ağırlıkla larva mücadelesi şeklinde yapılıyor. Yeni ilaçlama döneminde de yine modern ekipmanlarla ilaçlama çalışmalarına devam edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu ilaçlama döneminde de Türkiye’ye örnek olacak uygulamaları vektör mücadelesiyle halkın hizmetine sunacak.

ÜREME ALANLARI İLAÇLANIYOR

Zararlı canlılara karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının çevre sağlığına olumsuz etkiler oluşturmasının önüne geçmek ve yürütülen kimyasal çalışmaları en az düzeye indirmek için özen gösteriliyor. Çalışmalar bu zararlıların üreme noktaları olan su birikintileri, dereler, göller, alt yapı sistemleri, ahır ve gübrelikler gibi hedef alanlarda yoğunlaştırılıyor. Çatı ve oluklarda ilaçlama çalışmalarının detaylandırılmasını sağlayan teleskopik cihaz, ses dalgalarıyla sivrisinek larvalarının ölümünü sağlayan tamamen çevreci ultrasonik cihaz, işçilerin sağlığını koruma ve ilaç kullanımını minimalde tutan kartuş sistemi ve ahırlarda ilaçlama yapılmadan karasinek mücadelesine imkan sağlayan yapışkanlı ip sistemi yeni çalışma döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vektör Mücadelesi Hizmeti kapsamında Türkiye’ye getirilen yeniliklerden sadece birkaçıdır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑