parkinnn

Yaşam

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

Vücut dilinin iş yaşamındaki önemi çok büyüktür. Vücut dilimize dikkat ederek kariyerimize destek olabiliriz. İşte ofiste kaçınmanız gereken vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

4 Nisan 2014 Saat: 10:37
Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!
Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

1. Fazla göz kontağı kurma

Göz kontağı karşınızdakini dinlediğinizi göstermek açısından önemlidir. Ancak konuyu abartıp "dik dik bakma" evresine geçerseniz agresif bir kişilik olarak algılanabilirsiniz.Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

2. Eğik bükük duruş

Bir iş arkadaşınızla konuşurken eğilip bükülmekten kaçının ve dik, karakterli bir duruş sergileyin. Özellikle müdürünüzle konuşurken dik oturun.  Aksi takdirde karşınızdaki sizin sıkıldığınızı düşünür ve ciddiyetinizi kaybedersiniz. Yine masanızda otururken esneme, masaya yatma gibi hareketler pek hoş karşılanmayacaktır.Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

3.  Yerinde duramama

Heykel gibi donuk durmanızı önermiyoruz ancak tam tersi şekilde kıpır kıpır da olmamalısınız. Sadece yeteri ölçüde el ve vücut hareketi kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kendine güvensiz, huzursuz ve gergin bir tablo çizersiniz.

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

4. Omuz silkme

Omuz silkme, söylediğiniz şeye güvenmediğinizin bir göstergesidir. Şüpheci olduğumuzda omuz silkmeye meylederiz. Bu nedenle omuzlarınız dik ve yerlerinde durmalı.

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

5. Tırnakları yeme

 

Ofiste tırnaklarınızı yemekten vazgeçin. Tüm karizmanızı 2 saniyede yok edecek bir hareket varsa o da tırnak yemektir.

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

6. Kaş çatma


Sürekli kaşları çatık gezdiğinizin farkında olmayabilirsiniz ancak alışkanlık haline geldiğinde bu huydan kurtulmak zor olabilir. Sabit ve yumuşak bir yüz ifadesi takınmaya çalışın.

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

7. Çok yakın temas


Elinizi kolunuzu sürekli konuştuğunuz kişiye dokunmak için kullanmayın. Yüzünüzü nefesinizi hissettirecek kadar yaklaştırmayın. Profesyonel yaşamda her zaman belirli bir mesafede iletişim kurmaya özen gösterin.

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑