parkinnn

Yaşam

Yağmurlar iyi geldi, Yuvacık Barajı doluyor

Nisan sonunda başlayan ve Mayıs ayında da devam eden yağmurlar Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranını arttırdı. Yuvacık Barajı'nın doluluk oranı yüzde 38’e çıktı.

9 Mayıs 2014 Saat: 12:17
Yağmurlar iyi geldi, Yuvacık Barajı doluyor
Yağmurlar iyi geldi, Yuvacık Barajı doluyor

Kurak, tek damla yağmura muhtaç geçen ayların sonrasında mayıs ayında gelen yağışlar, herkesin yüzünü güldürdü. Nisan sonunda başlayan ve mayıs ayında da devam eden yağmurlar barajları da doldurmaya başladı. Yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi oldukça düşen ve bu sebeple Sapanca Gölü’nde su takviyesi yapılan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi artmaya devam ediyor. Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 20’ler seviyesine kadar düşmüştü. Son yağmurlarla beraber bugün barajın doluluk oranı yüzde 38 seviyesine çıktı. Namazgah Barajı’da ise su seviyesi yüzde 33 seviyesinde seyrediyor.

YAĞIŞ SÜRECEK

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, önümüzdeki bir haftayı kapsayan hava tahmin raporu yayınladı. Buna göre bugün, yarın ve pazar günü bölgemizde hava gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Bugün 16 derece beklenen sıcaklık yarın 20, pazar günü 22 derece olacak. Meteoroloji’nin raporuna göre, bölgemizde 12 Mayıs Pazartesi, 13 Mayıs Salı günleri de hava çok bulutlu geçecek. 14 Mayıs Çarşamba günü parçalı bulutlu, 15 Mayıs Perşembe yeniden sağanak yağışlı gözüküyor. Gündüz sıcaklıkları 21-24 derece, gece sıcaklıkları 13-18 derece aralığında olacak. Yağışlı günlerde rüzgarların kuzeydoğu ve kuzey batıdan orta kuvvette esmesi bekleniyor.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑