parkinnn

Güncel

Yeni Etiket!

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarında yüzde 5'lik indirim yaptı. Vatandaş artık kırmızı eti kurumun mağazalarından piyasanın yüzde 27 altında fiyatla alabilecek. Dana kıyma 25.75, kuşbaşı 29.40 TL

11 Ağustos 2015 Saat: 09:39
Yeni Etiket!
Yeni Etiket!

Tüketici, tırmanan et fiyatları karşısında şok yaşarken; Et ve Süt Kurumu (ESK) vatandaşın cebini rahatlatmak için düğmeye bastı. ESK mağazalarındaki ürünler, dünden itibaren ortalama yüzde 5 indirimli satılmaya başlandı. Buna göre, dana kıymanın kilogram fiyatı26.90 liradan 25.75 liraya düşerken, kuşbaşı 30.40 liradan 29.40 liraya geriledi. Dana bonfilenin fiyatı 56.90 liradan 52.50 liraya, dana pirzolanın ise 40.90 liradan 38.50 lirayadüştü. ESK'nın satış mağazasından alışveriş yapan vatandaşlar, et fiyatlarının halen yüksek olduğuna işaret ederek, indirimlerin devam etmesini istedi. Yüzde 5'lik indirimden memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle çocuk ve yaşlıların sağlıklı beslenmeleri açısından fiyatların daha düşük olması gerektiğini kaydetti. 

ADIM ADIM MÜDAHALE 
ESK'dan geçtiğimiz cuma günü yapılan açıklamada, ürünlerde ortalama yüzde 5 indirimli satış kararı alındığı, indirimli fiyatların 10 Ağustos'tan itibaren geçerli olacağı belirtilmişti.ESK Genel Müdürü Kasım Piral da kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbir alacaklarını, piyasa fiyatlarının gevşemesi için adım adım müdahale edeceklerini ifade etmişti. Piral, kurumun dana parça paket et fiyatları ile piyasa fiyatları arasında, indirim yapılmadan önce yüzde 23'lük bir fiyat farkı olduğunu, indirimden sonra ESK'nın yaklaşıkyüzde 27 daha ucuza et satacağını kaydetmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑